El Ple rebutja la moció d’ICV-EUiA sobre el trasllat de Lafarge

Tots els grups, a excepció d’Esquerra titllen la proposta de la coalició ecosocialista d’inviable

El text, que proposava, entre d’altres qüestions, afavorir una operació urbanística que faciliti el trasllat de la cimentera i crear una comissió amb la participació de totes les administracions i parts afectades, només va obtenir el suport de la coalició ecosocialista i d’Esquerra. La resta de grups va considerar que l’operació és tècnicament inviable. ICV-EUiA va presentar la moció entenent que es tractava de desenvolupar un dels punts ja aprovats en el Ple extraordinari que es va fer sobre la incineració. El PPC va votar en contra argumentant que laboralment, econòmicament i urbanísticament no es pot plantejar el trasllat de la factoria i va defensar la valorització de residus com una pràctica que no perjudica la salut ni el medi ambient i està avalada científicament.

“Vostès tenen obsessió amb aquesta fàbrica i no s’adonen que dóna feina a 300 famílies”, va dir la portaveu del PPC, Eva Garcia. Tant Esquerra com ICV-EUiA van replicar a la representant popular que el seu grup va donar suport a les al·legacions conjuntes presentades l’any 2008 a la Generalitat en què s’acordava iniciar un procés de negociació entre el Consistori, la Generalitat i l’empresa per tal de poder arribar a un acord pacífi que permeti el trasllat de la cimentera allà on realment hi tingui cabuda. També a la moció aprovada el passat mes de gener un dels punts es referia a afrontar el futur de la factoria. El govern (PSC i CiU) va votar en contra de la moció en considerar que la proposta de la coalició ecosocialista no és viable i l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), va obrir la possibilitat de crear una mesa amb la presència de tots els grups per parlar sobre el futur de la factoria, encara que l’oferta quedava condicionada al fet que ICV-EUiA retirés la moció del Ple, circumstància que no es va donar. “Vostè –va dir adreçant-se al portaveu de la coalició- m’ha decebut, ha preferit mantenir la moció a què treballem tots plegats”. El representant d’ICV-EUiA va lamentar el vot contrari de tots els grups a excepció d’Esquerra. Josep M. González va recordar que, malgrat les mocions conjuntes aprovades en què es parla de plantejar el futur de Lafarge no s’hagi fet res al respecte: “Si realment creiem en què cal debatre sobre aquest tema, hem de començar a treballar ja i no dedicar-nos a criticar les propostes que fa algun grup”.

El debat sobre aquesta moció coincideix amb el fet que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha donat el vistiplau als controls 1 i 2 fets per la cimentera per poder començar a valoritzar residus a la planta. Justament ahir un grup de treballadors va assistir al Ple on va llegir un manifest criticant el posicionament d’ICV-EUiA a favor del trasllat de la fàbrica i en defensa dels seus llocs de treball.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari