El Ple sotmetrà a aprovació els pressupostos per al 2015

La proposta del govern municipal puja a 47,3 milions d’euros, un 24% més que l’any passat

El Ple de l’Ajuntament sotmetrà a aprovació els pressupostos del 2015 aquesta tarda a la sala de plens de la Casa de la Vila (19.30h). La proposta del govern municipal puja a 47’3 milions d’euros, un 24% més que l'any passat. El motiu d’aquest increment es deu al fet que, per primera vegada, l’exercici econòmic inclou a la partida d’inversions –que puja a 10’8 milions– un total de 7’5 milions per fer front al pagament d'una part de les expropiacions forçoses. El consistori s’ha acollit als ajuts que ofereix l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per als municipis afectats per aquests processos judicials, que hauran de retornar els diners en un termini de 8 a 10 anys. Durant el 2015, Montcada pagarà 1’3 milions d’euros. “El pagament de les expropiacions no influirà en el funcionament de l’Ajuntament, que podrà mantenir els serveis i les inversions”, va assegurar el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), durant l’Audiència Pública que va tenir lloc aquest dimecres passat a la Casa de la Vila.

 

L’edil va definir l’exercici econòmic com un projecte “sostenible i rigorós” que té com a objectius prioritaris l’atenció a les persones més vulnerables i la creació d’ocupació i de riquesa econòmica. En aquest sentit, l’equip de govern (format per PSC i CiU) ha avançat que durant el 2015 implementarà un nou pla d’ocupació finançat 100% amb recursos municipals, donarà suport als joves emprenedors en recerca de feina i impulsarà projectes per afavorir la contractació de persones a empreses locals. Pel que fa a l’Àrea Social, Maresma va comentar que l’Ajuntament potenciarà les escoles bressol municipals per incrementar el nombre d’alumnes i ampliarà la partida d’atenció domiciliària de Serveis Socials, que serà d’un milió d’euros, 30.000 més que l’any passat.

 

Un altre dels objectius de l’equip de govern és prioritzar les inversions de millora i manteniment dels equipaments públics a tots els barris. Així, alguns dels projectes inclosos en el 2015 són l’ampliació del Centre Cívic Can Cuiàs (400.000 euros), el Pla de Barris de Can Sant Joan (700.000 euros), l’arranjament de camins rurals, l’asfaltat de carrers i la primera fase de l’adequació de la nova seu de la Policia Local (500.000 euros), entre d’altres.

 

L’Ajuntament té previst ingressar 21 milions per  impostos directes (IBI, vehicles, IAE i plusvàlues), mentre que d’impostos indirectes –els de llicències d’obres– la previsió és de 75.000 euros, una xifra molt inferior als 4 milions d’euros recaptats durant el 2007 en plena efervescència immobiliària. Respecte a les despeses, el capítol de serveis puja a 15 milions d’euros i el de personal –amb una plantilla de 277 treballadors– ascendeix a 11’6 milions, que no s’incrementa des del 2013. Per Regidories, els departaments que se’n porten més pressupost són el de mobilitat i via pública, amb un 18’8%, i Serveis Socials, amb un 10%. Durant la seva exposició, Maresma també va recordar el nivell d’endeutament del consistori que, segons l’últim informe de la Diputació de Barcelona del 2012, és de 361 euros per persona, una xifra inferior a la mitjana catalana, que arriba als 577 euros. El president de l’Àrea Econòmica també va informar dels pressupostos de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, que puja a 1’3 milions d’euros, i el de Montcada Comunicació, que ascendeix a 330.770 euros, 3.000 més que l’any passat per impulsar les xarxes socials.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari