El portal municipal a Internet es consolida com a eina per fer tràmits amb l’administració

Durant un any el web ha introduït millores visuals i d’accessibilitat per fer més fàcil la navegació

El portal de l’Ajuntament a Internet, montcada.cat, s’ha consolidat com una eina per tramitar i gestionar amb l’administració en el seu primer any de funcionament, segons ha explicat l’Àrea Interna del Consistori. Al febrer del 2007 es posava en marxa un nou web amb l’objectiu de començar a establir les bases per crear una relació entre la ciutadania i l’administració a través de la xarxa, per tal que es poguessin fer tràmits de manera digital i evitar així desplaçaments dels usuaris. Durant tot aquest any s’han anat introduint millores al portal per tal de fer-lo més dinàmic i de fàcil accés. Com a dada, el portal ha rebut des de l’inici d’aquest any una mitjana de 40 mil visites mensuals.

La secció Tràmits i Gestions del web municipal és la més consultada, a través de la qual la ciutadania ha sol·licitat justificants d’empadronaments i domiciliació de rebuts, a més de presentar queixes i suggeriments. L’altre apartat més utilitzat del portal ha estat el dedicat a la gestió municipal, on el que més han consultat els usuaris ha estat l’oferta pública d’ocupació, les ordenances, els premis i concursos i les actes dels Plens. En el llistat de seccions més visitades hi ha la de notícies, l’agenda, el plànol i les farmàcies de torn.

La presidenta de l’Àrea Interna de l’Ajuntament, M. Carmen Porro (PSC), ha anunciat que en els propers mesos el portal continuarà incorporant més novetats, com és la substitució de l’actual plànol del municipi per un altre en versió flash multimèdia, més dinàmic i fàcil d’utilitzar, o la incorporació de vídeos en els apartats de serveis, equipaments i actualitat.

Per poder tramitar via internet amb l’administració local de forma completament segura és indispensable disposar del certificat digital idCAT, que qualsevol persona pot sol·licitar a l’OAC. Fins ara, se n’han lliurat prop de 325. La renovació del portal municipal forma part del Pla de Modernització Tecnològica del Consistori iniciat l’any 2005.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari