El PP critica la pintada del mural commemoratiu de Can Tauler

L’executiu defensa el treball, encarregat a un muralista, i mostra la seva perplexitat perquè els populars equiparin l’art urbà amb brutícia

El PP Montcada equipara el mural de Can Tauler amb les pintades que hi ha a parets i façanes del municipi
PP Montcada
Mural que l'artista Xavier Valiente està fent sota el pont de l'R4, on hi ha la rotonda del carrer Major

La pintada d'un mural commemoratiu del 20è aniversari de l'espai jove Can Tauler sota el pont de l'R4, al final del carrer Major ha estat motiu de crítica per part del PP Montcada –actualment sense representació al Ple municipal. El president del partit, David Zambrana, ha criticat la iniciativa entenent que incita infants i joves a pintar les parets de la ciutat. "Tenim una ciutat descuidada i molt bruta", ha dit el dirigent dels populars en un comunicat tot afegint "el govern municipal, en comptes de netejar, escombrar i recollir deixalles, es dedica a empastifar encara més les parets amb el perill que els nens aprenguin a embrutar el que és de tots". En el seu escrit, el PP també reclama respecte, ordre i neteja als espais comuns de la ciutat.

La crítica dels populars ha causat perplexitat en el si del govern –ECP i ERC. "El comentari manifesta una absoluta ignorància sobre el que és l'art urbà, una disciplina que està en auge arreu i per la qual hem fet una aposta decidida al municipi, donant color a espais grisos", ha declarat el regidor d'Infància i Joventut, Gerard Garrido (ERC). En aquest sentit, l'executiu va transformar al novembre del 2018 l'aparcament sota la C33 en una galeria a l'aire lliure en el marc del festival MIRA'MiR, en què 25 pilones van ser convertides en murals a càrrec d'artistes nacionals i estrangers. Garrido, d'altra banda, considera fora de lloc equiparar el mural de Can Tauler, a càrrec del professional Xavier Valiente, amb les pintades sense permís que es poden veure a algunes façanes d'edificis i murs de la localitat i opina que barrejar aquests conceptes amb l'objectiu de desacreditar el govern "només té un afany electoralista".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari