El PP presenta una proposta de resolució al Parlament per demanar la legalització de la urbanització

El portaveu adjunt del grup, Santi Rodríguez, i la regidora Eva García es reuneixen amb l’AV

Vista parcial del Bosc d'en Vilaró
Arxiu/Pilar Abián
La urbanització del Bosc d'en Vilaró es troba a la Vallençana, entre els municipis de Montcada i Badalona

Després de la trobada amb el PP estem més animats i esperançats”. Amb aquest bri d’optimisme ha valorat la presidenta de l’AV Bosc d’en Vilaró, Begoña Navajo, la trobada que representants de l’entitat van mantenir ahir amb el portaveu adjunt del PP al Parlament de Catalunya, Santi Rodríguez, i amb la regidora del mateix grup a l’Ajuntament, Eva García. A la reunió, Rodríguez es va comprometre a presentar una proposta de resolució al Parlament demanant la legalització del Bosc d’en Vilaró, una urbanització construïda en zona forestal que, d’acord amb un pla elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona aprovat per l’Ajuntament, hauria de desaparèixer en el termini de 40 anys. “La proposta del PP i la resposta que ens va donar també C’s constata que, si hi ha voluntat política, la llei es pot canviar”, opina Navajo. En la mateixa línia s’ha pronunciat García: “Òbviament es tracta d’una problemàtica complicada però, entre tots, hem de treballar per aconseguir que la legalitat s’ajusti a la realitat, perquè estem parlant de 215 famílies que es troben en una situació angoixant.

La voluntat del PP es presentar la proposta de resolució a la Mesa del Parlament la propera setmana i conar-la a conèixer públicament perquè tots els grups que vulguin s’hi puguin afegir. En el moment en què la petició arribi a la Comissió de Territori aquesta es debatrà en una sessió oberta al públic. García entén que ha de ser el Parlament el que impulsi les modificacions necessàries per canviar l’actual normativa urbanística que impedeix legalitzar les urbanitzacions construïdes en zona forestal. La reunió de l’AV amb el grup parlamentari popular s’emmarca en la roda de contactes que els veïns estan mantenint amb totes les formacions amb representació a la cambra catalana. Fins ara s’han trobat amb C’s, ERC i PP i estan a l’espera de seure amb la resta de grups. Segons Navajo, d’entrada, tots han manifestat la seva predisposició a fer-ho.

 

Assemblea informativa

El govern municipal –ICV-EUiA, ERC i Círculo–, per la seva banda han convocat per al proper dissabte una assemblea informativa (Kursaal, 10h) per explicar als veïns del Bosc d’en Vilaró en què consisteix el pla d’actuació elaborat per l’AMB davant la impossibilitat de legalitzar el sector en el marc de la normativa urbanística general i sectorial. L’AV ha assegurat, però, que oficialment no ha rebut cap convocatòria de la trobada que l’Ajuntament li va traslladar verbalment el 14 de novembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari