El PPC al Parlament insta el Govern a garantir la construcció de l’Hospital

El govern local recorda la necessitat del centre mentre que l’oposició creu que serà difícil que tiri endavant a curt termini

La diputada del PPC i portaveu del grup municipal a Montcada i Reixac, Eva García, ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya instant a l’executiu autonòmic a garantir la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, que ha de donar a servei a Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès. En opinió de la parlamentària, “la crisi econòmica i la lluita contra el dèficit públic no ha de posar en perill la creació del centre”, en relació a les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, qui ha anunciat la paralització d’alguns centres sanitaris, actitud que qualifica com a “hipòcrita, ara es demostra que són incapaços de complir les seves promeses i que van enganyar la ciutadania”. García indica que “hi ha altres formes de gestió que no fan incompatibles els objectius del Govern amb el desenvolupament de la xarxa pública sanitària”.

Les manifestacions de Ruiz van donar l’alerta als municipis implicats, que han demanat una reunió amb el conseller per parlar sobre aquest tema –actuant com a portaveu l’alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez (PSC), com a presidenta de torn de la Mancomunitat amb Ripollet i Cerdanyola. En nom del grup municipal del PSC, la regidora M. Carmen Porro ha indicat l’equipament ha de ser una prioritat i “volem transmetre al conseller la importància a nivell comarcal d’aquest Hospital”. L’edil recorda que el centre ha estat llargament reivindicat pel teixit social perquè ha de donar servei a més de 200.000 persones “que actualment pateixen les conseqüències d’uns recursos hospitalaris que no poden absorbir amb la qualitat desitjable la demanda existent”. També des del govern, el portaveu de CiU, Joan Carles Paredes, defensa la necessitat del centre sanitari però entén que “és el nou govern de la Generalitat el que ha de fixar el calendari”. L’edil també reclama que l’Àrea Metropolitana de Barcelona “finalitzi tots els tràmits que ha de dur a terme per al desenvolupament del sector Redosa-Vallençana, que acceleraria el procés de construcció de l’Hospital”.

El grup majoritari en l’oposició a l’Ajuntament, ICV-EUiA ha qüestionat l’actuació política i el retard en la cessió dels terrenys.  Han utilitzat l’hospital com element publicitari i ara amb CiU arriben més retalls d’inversions i un canvi de model cap a la gestió privada”, ha dit el portaveu del grup, Josep M. González, qui afirma que “la prioritat del PSC mai han estat les persones, Montcada ha perdut una gran oportunitat per fer un projecte tan important i ara sembla que serà difícil que sigui realitat amb CiU”. Esquerra reconeix que la conjuntura dificultarà l’execució del projecte “tenint en compte que el dèficit es concentra en la sanitat”, ha apuntat la portaveu del grup, Marta Aguilar, qui afegeix que “aquí no només es tracta de construir un edifici sinó de dotar-lo de recursos”.

La necessitat de construir l’Hospital no només és un reclam dels municipis implicats sinó també des de Sabadell. El portaveu de l’Entesa per Sabadell, Isidre Soler, va instar ahir al nou govern de la Generalitat a mantenir les inversions compromeses per executar el centre, “el més prioritari de tot Catalunya” per alliberar de la pressió assistencial el Taulí.

Seccions:

Deixa un comentari