El PPC critica el Pla d’Acollida perquè creu que hi haurà més immigració il·legal

El govern defensa el projecte perquè creu que afavoreix la convivència entre autòctons i nouvinguts

El tema de la immigració ha estat un dels protagonistes de la campanya electoral d’avui. El Partit Popular de Catalunya ha criticat el Pla de Recepció i Acollida Municipal perquè considera que “promou l’arribada de més immigrants il·legals. És una irresponsabilitat de l’alcalde que aprovi un projecte amb efecte reclam”, segons ha manifestat l’alcaldable popular, Eva García. Els populars consideren que aquest projecte farà que “proliferin els guetos en alguns barris de Montcada, com és el cas de la Ribera, amb un 50% de població estrangera”.

Un dels punts del programa electoral del Partit Popular fa referència a la immigració i la candidata de la formació, Eva García, ha aprofitat avui per presentar aquest punt als ciutadans que estaven passejant pel mercat ambulant del dimecres (a la imatge). García també ha manifestat que aquest projecte pot provocar la construcció de temples religiosos vinculats a altres creences no catòliques, com ara les mesquites, i també considera que no defineix els límits de la capacitat d’acollida de Montcada. La candidata ha dit que “estem a favor que els nouvinguts aprenguin català, però el fonamental és que coneguin castellà”. Els populars proposen una immigració “legal, ordenada i sobretot amb drets, deures, obligacions i oportunitats per a tothom, sobretot en atenció a les dones”.

Per la seva banda, el candidat a l’Alcaldia del PSC i actual alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha contestat a García dient que el Pla d’Acollida aprovat per l’actual govern “pretén fomentar la convivència entre els ciutadans autòctons i els nouvinguts”. Segons Arrizabalaga, “Montcada és un municipi tranquil, la immigració no suposa cap problemes. Eva García hauria de ser més prudent davant d’un tema tan delicat com aquest”. Arrizabalaga considera que, amb aquestes declaracions, el Partit Popular de Montcada s’està posicionant “en una línia d’extrema dreta”.

El Pla de Recepció i Acollida Municipal és un document elaborat per la Regidoria d’Integració Social i Drets Civils que pretén coordinar totes les actuacions que es facin a diferents departaments municipals i altres serveis de Mntcada per atendre les persones immigrants que hi arriben, en matèria de salut, recerca d’ocupació, cultura, serveis socials, habitatge, educació, entre d’altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari