El PPC denuncia el consell que regula l’ens Montcada Comunicació

Els populars presentaran una queixa al Síndic de Greuges per la no publicació d’un article seu a La Veu

El Partit Popular de Montcada ha acusat el Consell d’Administració de Montcada Comunicació de vulnerar el dret a la llibertat d’expressió per haver decidit no publicar un escrit dels populars a l’espai de portaveus que apareix un cop al mes a La Veu de Montcada i Reixac. A més, el partit ha anunciat que presentarà una queixa davant el Síndic de Greuges per denunciar aquest fet, a la vegada que expressa que el Consell d’Administració està sotmès a les directrius del Partit dels Socialistes, el grup majoritari al govern municipal. Montcada Comunicació és un organisme autònom d’informació que gestiona els mitjans de comunicació municipals com són Montcada Ràdio, La Veu i la web de l’emissora montcadaradio.com.

Montcada Comunicació es regeix per un Consell d’Administració integrat per cinc ciutadans elegits pel Ple municipal i vinculats al moviment social de la localitat. El president d’aquest organisme és el professor universitari de Ciències de la Comunicació Juan José Perona.

La portaveu del Partit Popular a Montcada, Eva García, va explicar ahir en roda de premsa que l’escrit que pretenia que es publiqués a La Veu començava parlant de la possibilitat de cremar llots de depuradora a la cimentera Lafarge. Arran d’aquesta qüestió, el text, segons la regidora, derivava en una reflexió sobre la debilitat de l’economia domèstica de les famílies del municipi per, finalment, parlar sobre la que el PP considera debilitat intel·lectual del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

El Consell d’Administració va prendre la decisió de no publicar l’escrit del PP basant-se en el llibre d’estil de La Veu aprovat per unanimitat al 2002 per tots els grups municipals presents al Ple, que indica que la publicació cedeix un espai als grups perquè es posicionin sobre qüestions d’àmbit local. Segons el Consell, el text dels populars no s’adequava al llibre d’estil, ja que entrava en valoracions sobre política general.

La portaveu del PP a Montcada, Eva García, considera que els grups haurien de ser lliures per escriure el que considerin oportú, independentment si es parla de Montcada o no i anunciava ahir en roda de premsa que portaria el cas al Síndic de Greuges.

El president del Consell d’Administració, Juan José Perona, ha recordat que el llibre d’estil estableix que a La Veu, els escrits dels portaveus s’han de referir a temes d’àmbit local i recorda que el llibre d’estil de la publicació va ser aprovat al 2002 per tots els grups, inclòs també el PP.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari