El pressupost municipal de l’any vinent pujarà a 49,6 milions d’euros

La proposta del govern ha estat presentada en audiència pública una setmana abans del Ple extraordinari

El pressupost de l’any vinent estarà marcat per la inflació i l’augment dels tipus d’interès bancari

L’Ajuntament gestionarà l’any vinent 49,6 milions d’euros, gairebé dos milions més que en l’exercici actual. Aquesta és la proposta que el govern municipal –ECP i ERC– portarà al Ple extraordinari de pressupostos que es farà el proper dijous, 15 de desembre, a la Casa de la Vila (18.30h). Segons va explicar el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), en l’audiència pública en línia realitzada dimecres a la tarda, els principals objectius econòmics per al 2023 passen per fer front a l’increment de les despeses derivades de la inflació –especialment a causa de la pujada del cost dels subministraments energètics i dels interessos bancaris dels diferents prèstecs que té l’administració–; continuar sanejant les finances municipals i treballar per millorar l’augment d’ingressos i la reducció de despeses. En aquesta línia, Garrido ha anunciat que el govern està dissenyant un pla d’estalvi energètic als equipaments públics.

“Es tracta d’un pressupost ambiciós i treballat, per tal de destinar els màxims recursos a la ciutadania i que no sigui ella la que hagi de pagar aquesta crisi”

Gerard Garrido, president de l’Àrea Econòmica

Per compensar el decreixement de l’impost de les plusvàlues arrel de la sentència del Tribunal Constitucional que el govern xifra en uns 400.000 euros per al 2023, l’Ajuntament compta amb la subvenció que atorga la Generalitat amb el contracte programa de Serveis Socials 2022-2025, l’increment en la recaptació de l’IBI per la construcció de nous habitatges al municipi, les taxes a aplicar a les empreses subministradores per l’ocupació de l’espai públic, així com els ajuts derivats dels Fons Next Generation que atorga la Unió Europea.

Pel que fa a les inversions, l’Ajuntament preveu destinar 2,17 milions d’euros a diferents projectes, entre els que destaquen l’ampliació de l’institut-escola el Viver i la rehabilitació de la Casa Larratea.

Gerard Garrido, president de l’Àrea Econòmica
Lluís Maldonado

Garrido va assenyalar durant l’audiència que, malgrat que el context econòmic actual és crític tant per a l’administració local com per a les famílies, la voluntat del govern és mantenir els serveis que presta a la població. “Es tracta d’un pressupost ambiciós i treballat, per tal de destinar els màxims recursos a la ciutadania i que no sigui ella la que hagi de pagar aquesta crisi”, va dir l’edil.

La sessió plenària de pressupostos es podrà seguir en directe a través de laveu.cat i montcada.cat.

Deixa un comentari