El PSC inicia les converses amb la resta de partits per formar govern

La primera reunió ha estat amb Esquerra, que diu no voler governar amb els actuals líders socialistes

El PSC ha començat la ronda de reunions amb la resta de formacions polítiques amb l’objectiu de formar un govern municipal estable. Els socialistes són la força que major representació han obtingut després de les eleccions locals del 27 de maig –9 regidors– i al llarg d’aquesta setmana mantindran converses amb els altres partits (A la imatge, els socialistes el dia de les eleccions municipals a la seu local). De fet, la primera reunió va tenir lloc ahir, amb representants d’Esquerra. Les següents reunions dels socialistes amb la resta de forces serà, per aquest ordre: Partit Popular de Catalunya, CiU i ICV-EUiA. Els republicans, com a resultat de la trobada d’ahir, han assegurat que “no formaran part d’un govern encapçalat per les mateixes persones que fins ara han liderat les polítiques municipals”. D’altra banda, Esquerra està oberta a rebre propostes d’altres alternatives de govern.

El primer secretari del PSC i cap de la llista socialista, César Arrizabalaga, ha indicat que els ciutadans de Montcada i Reixac han decidit per tercer cop “que sigui el PSC qui lideri el govern i ara la nostra obligació és escoltar la resta de forces abans de prendre cap decisió sobre el futur del govern”. A més, des del PSC s’ha indicat que tot i que les consignes a nivell nacional condueixen a reproduir el tripartit que governa la Generalitat –PSC, Esquerra i ICV-EUiA–, segons els socialistes locals, a Montcada “no es descarta cap possibilitat”.

Esquerra és la força que menor representació tindrà al Consistori durant el pròxim mandat, tot i que ha passat d’un a dos regidors. Aquests darrers quatre anys, la regidora de la formació, Marta Aguilar, ha estat a l’oposició, lloc on els republicans continuaran “si el futur executiu local l’encapçalen les mateixes persones que hi estan ara”. El president local d’Esquerra i futur regidor de l’Ajuntament, Jordi Sánchez, ha dit que no és una novetat que els republicans volen un canvi en les polítiques municipals, un concepte que “venim demanant fa temps i que vam sol·licitar també durant la campanya electoral”.

Sánchez ha explicat que les diferències amb els socialistes no són de programa sinó de “tarannà a l’hora de desplegar les actuacions municipals”. Per la seva banda, la cap de llista d’Esquerra, futura regidora i actual portaveu municipal de la formació, Marta Aguilar, ha dit que la seva formació està “predisposada a parlar amb altres forces sobre un govern alternatiu”. Sobre aquestes declaracions d’Esquerra, Arrizabalaga ha dit que els republicans “han canviat el seu discurs perquè sempre s’han posicionat contra el nostre model de ciutat i ara parlen de diferències personals”. El candidat del PSC demana a Esquerra que facin “una oposició constructiva”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari