El PSC lamenta que no s’hagin aprovat els pressupostos estatals i augura conseqüències negatives per al projecte

L’agrupació local critica el posicionament dels grups d’ERC i el PDeCAT que, alhora, responen amb duresa els arguments dels socialistes

L’agrupació local socialista augura una paralització del projecte de soterrament de l’R2 després que el govern de Pedro Sánchez no hagi pogut aprovar els pressupostos del 2019 fet que, d’altra banda, ha provocat la convocatòria d’eleccions generals per al proper 28 d’abril. A través d’un comunicat, el partit lamenta el posicionament en contra dels comptes d’ERC i el PDeCAT i posa de manifest les "nefastes conseqüències" que, assegura, tindrà per a Montcada i Reixac. "La decisió afectarà de forma directa i negativa a la ciutat ja que els comptes generals contemplaven una partida pressupostària per fer avançar el soterrament de les vies que ara quedaran de nou paralitzades", ha assenyalat Bartolo Egea, regidor i candidat del PSC a les properes eleccions municipals. L’edil afegeix que "el vot en contra dels partits independentistes ha estat determinant per rebutjar uns comptes que haguessin permès una injecció de més de 2.000 milions d’euros per a Catalunya en un moment molt necessari".

 

Resposta d’ERC i PDeCAT

El comunicat de l’agrupació socialista ha estat respost amb contundència pels partits al·ludits. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament i president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha acusat el PSC de "mentir i fer demagògia" tot assegurant que al pressupost estatal del 2019 no hi havia cap partida per al soterrament. Segons l’edil, el compromís del Ministeri de Foment és que enguany s’acabi de redactar el projecte que va ser adjudicat a una UTE i que la licitació es farà amb càrrec al pressupost del 2020. "És penós i vergonyós que els socialistes, que es van comprometre a fer el soterrament al 2007 i no ho van complir, culpin ara ERC; el que han de fer és donar compliment als acords a què vam arribar amb el govern del PP i no endarrerir-los", ha dit Sánchez.

En la mateixa línia, el portaveu del PDeCAT al consistori, Joan Carles Paredes, ha afegit que el soterrament de l’R2 "és un compromís polític de tots i no ha de dependre de l’aprovació dels pressupostos". L’edil també ha retret al PSC que "utilitzi el projecte per fer política municipal", justament quan els partits s’han compromès a no fer-ho atenent a la petició expressa de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari