El romanent positiu del 2014 es destinarà a pagar interessos derivats de les expropiacions

Maresma defensa la gestió econòmica del govern davant les crítiques de l’oposició

El govern municipal (PSC i CiU) ha donat compte avui al Ple ordinari d’abril del Decret pel qual el romanent positiu de Tresoreria amb què s’ha tancat el pressupost del 2014 –2,2 milions d’euros– es destinarà a pagar interessos derivats de les expropiacions forçoses reclamades per diferents propietaris de terrenys afectats pel Pla General Metropolità (PGM). Aquest punt ha motivat les crítiques dels grups de l’oposició que novament han carregat contra socialistes i convergents per la gestió feta i els han acusat d’haver dilatat en el temps la resolució de la reclamació i d’hipotecar la hisenda pública.

El portaveu d’ICV-EUiA, Josep M. González, ha lamentat que el govern “hagi de destinar aquests recursos a pagar interessos en comptes de cobrir necessitats socials a les quals no pot fer front”. La representant de C’s, Carmen Romero, ha acusat PSC i CiU de portar el municipi “a la ruina”. “Llàstima –ha dit– que ningú no es responsabilitzi, ni tècnics ni polítics; això quedarà en la seva consciència”. En nom d’ERC, Marta Aguilar ha manifestat que ha estat “la deixadesa del govern la que ha fet crèixer els interessos a pagar, xifra a la qual s’han d’afegir els més dels 200.000 euros que han contractat en advocats”.

 

Maresma respon

En resposta a les crítiques de l’oposició, el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), ha explicat que l’Ajuntament no farà ara el pagament total dels interessos sinó una reserva comptable per assumir-lo quan correspongui. “Els diners estan reservats amb l’objectiu de no afectar en el futur el normal funcionament de l’Ajuntament”, ha dit. L’edil també ha negat que l’Ajuntament estigui hipotecat, com denuncia l’oposició. “L’apocalipsi que vostès auguren no es produirà; som un consistori sanejat, amb un nivell d’endeutament del 35% quan la Llei ens permet endeutar-nos fins al 110%”, ha clos Maresma.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari