El Servei de Mediació Hipotecària atén 155 famílies durant el 2012

Una cinquantena de consultes correspon a famílies de Montcada i Reixac

Premsa Ajuntament

El servei de mediació hipotecària que presta la Mancomunitat Intermunicipal formada per Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola, en conveni amb Càritas de Barcelona, ha atès un total de 155 famílies de les tres poblacions des de la seva posada en marxa al setembre del 2012, al local de Creu Roja, a Cerdanyola-Ripollet. En concret, s’han efectuat 314 atencions –algunes famílies han necessitat més d’una visita–, de 94 famílies de Cerdanyola; 57, de Montcada i Reixac, i 54, de Ripollet. Del total, s’han resolt 57 casos, ja sigui amb dació en pagament, o bé, per mitjà de la mediació. El servei compta amb un equip de quatre persones que l’atenen voluntàriament, una advocada, dos economistes de banca prejubilats i un professional que fa tasques de suport administratiu.

Aquestes dades les va presentar l’alcaldessa de Montcada i Reixac i presidenta de torn de l’ens intermunicipal, María Elena Pérez, durant la darrera reunió de la comissió gestora de l’organisme, celebrada el 18 de desembre a la sala de plens de Montcada i Reixac. L’edil va fer un balanç positiu del funcionament d’aquest servei ja que “estem reduint el temps de la resolució dels casos i també ha canviat el perfil dels usuaris, que ja no venen quan tenen la data d’execució hipotecària al damunt sinó abans, quan intueixen complicacions en la seva situació”, va manifestar Pérez.

Pérez i els alcaldes de Ripollet, Juan Parralejo, i de Cerdanyola, Carme Carmona, van mostrar el seu rebuig a la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local que ha aprovat el govern central, entenent que afectarà els serveis que estan prestant els ajuntaments i, en extensió, els que dóna la Mancomunitat, com ara l’oficina de mediació hipotecària. Durant la sessió es va aprovar el pressupost de la Mancomunitat per a l’any 2014, que puja a 357.400 euros, un 0,78% inferior respecte al 2013. Els comptes, que no inclouen cap inversió, corresponen a les despeses de personal, de manteniment de la il·luminació del tram compartit de la N-150, l’edifici de la Creu Roja, la delegació de Parkinson i el lloguer del centre cívic mancomunat. Els ingressos corresponen en un 57,5% als tres ajuntaments; en un 12,7%, al Fons de Cooperació Local de la Generalitat i en un 28,8%, al CatSalut, pel servei de salut sexual i reproductiva que gestiona la Mancomunitat i s’ofereix al CAP II de Cerdanyola-Ripollet.

 

Deixa un comentari