El servei de Primera Acollida rep moltes consultes sobre la nova llei d’estrangeria

La Casa de la Vila va acollir aquest dilluns una xerrada sobre les principals novetats de la normativa

La xerrada sobre la nova llei d'estrangeria va aplegar al voltant d'una vintena de persones
Sílvia Alquézar

El servei municipal de Primera Acollida (PA), ubicat a l’Espai Kursaal, ha rebut nombroses consultes des que el passat 16 d’agost va entrar en vigor el nou reglament d’estrangeria, aprovat pel govern central a finals del mes de juliol. Per donar a conèixer la nova normativa, el departament de Polítiques d’Inclusió va organitzar aquest dilluns a la Casa de la Vila una xerrada sobre la nova llei, que va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones.

L’advocada Elena Postigo, del CITE, va ser l’encarregada d’explicar les novetats més destacades de la nova llei com ara l’arrelament per formació i la contractació en origen, entre d’altres. En opinió de la lletrada, la nova normativa incorpora millores i avenços en alguns aspectes però, en d’altres temes, s’ha retrocedit en la lluita de molts anys com és el cas de les dones que treballen en el servei domèstic, ja que amb el nou reglament no poden denunciar la seva situació a Inspecció de Treball.

Sílvia Alquézar

Des del passat mes de juny, el PA ha ampliat l’atenció a les persones nouvingudes i immigrades oferint no només assessorament sinó també la possibilitat de realitzar els tràmits amb l’Oficina d’Estrangeria.

Deixa un comentari