El servei de recollida de voluminosos i mobles es reforça per culpa d’alguns comportaments incívics

L’Ajuntament ha hagut d’ampliar l’horari i destinar personal de la brigada davant l’allau d’abandonament d’aquests elements a tots els barris

Abandonar objectes voluminosos a la via pública pot provocar sancions econòmiques importants
Rafa Jiménez

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha reforçat el servei de recollida de mobles i voluminosos a tot el municipi durant la segona quinzena de juliol. El consistori ha hagut d'ampliar l'horari de recollida del servei davant l'allau d'abandonament d'aquests elements a la via pública a tots els barris i ampliar el nombre d'efectius per fer aquestes feines. Habitualment, aquest servei el realitzen en horari nocturn tres persones de FCC -empresa adjudicatària del servei- i té un cost de 16.000 euros mensuals. Per al reforç d'aquests dies, el consistori ha destinat dues persones de la Brigada municipal que retiraran voluminosos durant els matins i que, per tant, deixen de fer les seves tasques habituals de la neteja viària.

L'alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "l'incivisme d'algunes persones provoca que la ciutat pugui donar una aspecte deplorable i que el consistori hagi de destinar més efectius a aquesta finalitat i, per tant, deixar de fer altres funcions molt necessàries". Campos ha explicat que "aquest incivisme provocarà un increment econòmic del servei que haurem de pagar entre tots". Campos ha recordat que "no entenem aquestes actituds perquè aquest servei és totalment gratuït, només s'ha de trucar al servei de recollida de mobles i voluminosos i venim a buscar-los".

Les persones que necessitin el servei de recollida de mobles i voluminosos han de trucar al 900 150 140 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) o bé enviar un correu electrònic a l'adreça [email protected], on els indicaran quan han de deixar les andròmines davant casa seva. Des de l'1 d'abril del 2016, l'empresa FCC s'encarrega d'aquest servei i va traslladar la recollida al vespre-nit, començant a les 20h. Un altre servei on es poden portar els mobles vells és la Deixalleria Municipal (polígon la Ferreria).

El consistori va realitzar el passat mes d'octubre de 2017 una campanya de comunicació amb l'eslògan 'No emprenyis' per promoure l'ús d'aquest servei i per evitar les molèsties en matèria de mobilitat i seguretat que provoca l'ocupació de les voreres per mobles i voluminosos. L'alcaldessa ha recordat que "abandonar aquests elements a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multes de 90 a 120 euros".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari