El tram de l’actuació que afecta Montcada costarà 358 milions

Es preveu que la durada de les obres s’allargui al voltant de set anys

Adif incorpora una partida nominal per a Montcada al seu pressupost
Laura Grau
Un cop aprovat el projecte del soterrament de l'R2 aquest dimarts al Consell de Ministres, començarà el procediment per licitar i adjudicar les obres, un tràmit que es pot allargar fins a final d'any o principi del 2023. L'actuació es dividirà en cinc parts i tindrà un cost total de 500 milions d’euros, sent la principal partida la que està destinada al nucli urbà de Montcada, amb un inversió de 358 milions, i un període d’execució que se situa al voltant dels set anys. 
 
Les obres al nucli urbà es faran a cel obert, amb el sistema constructiu d’execució amb pantalles conegut com a ‘cut and cover’, que permet anar cobrint cada tram a mesura que es va foradant. Segons els responsables del projecte, aquest sistema garanteix una major flexibilitat a l’hora de solucionar problemes en comparació amb la utilització d’una tuneladora.
 
Tota la intervenció afecta una longitud de 5,5 quilòmetres de la línia R2 i inclou la construcció d’una nova estació, que també anirà soterrada. A Can Sant Joan, en ser la part més rocosa, el túnel s’executarà en mina. I el tram de construcció del Rec Comtal afectat per les obres es catalogarà, es preservarà i es recuperarà amb un projecte específic.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari