El TSJC obre el judici oral contra l’alcaldessa, Daniel Fernández i els germans Bustos

La informació, publicada pel diari Ara, assenyala que els afectats ja han rebut la notificació perquè presentin els seus escrits de defensa

Segons informació d'última hora publicada pel diari Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert el judici oral contra l'alcaldessa, María Elena Pérez, per presumpta prevaricació, i contra el diputat i exnúmero dos del PSC, Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el seu germà Francisco per un suposat delicte de tràfic d’influències en el cas de la contractació de l'exdirectora de l'Àrea Territorial del consistori montcadenc, Carmina Llumà. La mateixa font apunta que els quatre imputats, que passen a ser acusats, ja han rebut la notificació perquè en el termini de 10 dies presentin els seus escrits de defensa. A la interlocutòria, el TSJC també ordena que es comuniqui a l'Ajuntament de Montcada la seva condició de perjudicat per si li interessa comparèixer a la causa.

L'obertura del judici és un nou pas en el procés que es va iniciar fa dos anys, al novembre del 2012, arran de les escoltes telefòniques que es feien a Manuel Bustos en el marc de la investigació del cas Mercuri, centrat a Sabadell. A les converses enregistrades, tant Bustos com el seu germà -també edil- i Fernández van pressionar l'alcaldessa perquè contractés Llumà, tot i no haver estat considerada apta en la prova de selecció. Pérez sempre ha negat aquest extrem i ha assegurat que la contractació es va fer d'acord amb el procediment legal.

Al Ple de setembre es va aprovar una moció conjunta de tots els grups de l'oposició demanant a l'alcaldessa la seva dimissió. El text es va aprovar gràcies a l'abstenció de CiU, soci de govern del PSC, l'únic grup que va votar-hi en contra, tot i que de moment no ha tingut conseqüències polítiques.

Deixa un comentari