El Vallès Occidental demana al Ministeri d’Indústria la seva cooperació en el pla de xoc per la reindustralització de la comarca

El secretari general del Ministeri, Raül Blanco, va mantenir el passat divendres una trobada de treball amb els representants comarcals al Sincrotró Alba de Cerdanyola

L'alcaldessa, Laura Campos, durant la seva intervenció per explicar el pla de prevenció i reacció als ERO's
Premsa Consell Comarcal VO
Els representants del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, al Sincrotró Alba de Cerdanyola

Els representants del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental han demanat al secretari general d’Indústria i de la petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, el seu compromís i col·laboració per impulsar nous projectes al teixit industrial del Vallès Occidental. La petició es va fer el passat divendres en el marc d’una trobada que va tenir lloc al Sincrotró Alba de Cerdanyola. Blanco va destacar la tradició industrial de la comarca i va lloar el projecte per incentivar el teixit industrial a la zona. “Teniu el suport del Ministeri pel que pugueu necessitar”, va dir el secretari general d’Indústria, qui es va mostrar obert a fer una propera visita a la comarca per conèixer les empreses i indústries que hi desenvolupen la seva activitat.

Diferents representants municipals van ser els encarregats de presentar els projectes prioritzats des de la comarca per donar una resposta efectiva a les noves situacions i dificultats del sector. Es van posar damunt la taula iniciatives per consolidar el creixement i la creació d’ocupació de qualitat i d’indústria, pimes i autònoms, i també es va parlar de recuperar drets socials, de regeneració democràtica, d’apostar per la ciència i la innovació, la lluita contra el canvi climàtic i fer polítiques feministes.

A la reunió de treball va participar l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), qui va presentar el projecte per a la prevenció i reacció davant dels EROs. Amb aquesta mesura es vol afrontar les conseqüències socials i econòmiques dels processos de deslocalització o tancament. “El Pla preveu establir mecanismes de detecció i anticipació de possibles casos de crisi empresarial i abordar-los de torma concertada, ja que entre tots hem de minimitzar l’impacte social i econòmic dels processos de deslocalització i tancament industrial”, va dir l’edil.

El passat mes de desembre l’Observatori del Consell Comarcal va presentar un estudi sobre el sector industrial a la comarca, que suposa el 28% de l’activitat econòmica del Vallès Occidental. Segons aquest informe, la comarca és un dels actius industrials de Catalunya i Espanya, sent la comarca que més aporta al VAB industrial de Catalunya amb el 16’2% del total. Segons el SIPAE, el Vallès Occidental és la comarca catalana amb més polígons (130) i les activitats d’alt contingut tecnològic ocupen a 44.723 persones, l’11’6% del total de llocs de treball. ÉS la segona comarca barcelonina amb major proporció de llocs de treball d’aquestes característiques. Com a aspecte negatiu del 2019, de gener a setembre es van produir 13 expedients de regulació a la indústria, el que han suposat la destrucció de 412 llocs de treball directes. De setembre a desembre se n’han presentat 4 més en multinacionals, que podria afectar fins a gairebé 1.200 persones. Les dades de l’atur a 31 de desembre del 2019 situen en 49.533 persones, el 15% de les quals provenen del sector de la indústria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari