El veïnat de Vallençana baixa, satisfet amb el projecte per urbanitzar el sector

L’Ajuntament explica als veïns els detalls de l’actuació, que pretén dignificar un espai amb importants dèficits urbanístics

El regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez, durant la presentació del projecte d'urbanització de Vallençana baixa

El president de l'AV de Vallençana baixa, Josep Cartañá, ha mostrat la seva satisfacció pel projecte que transformarà la fesomia d'aquest sector, situat a tocar de la carretera de la Roca, i el dotarà de serveis bàsics com l'enllumenat i el clavegueram. "Hem d'agrair la feina que s'ha fet per arribar fins aquí i destacar que, per primera vegada, hi ha un sentiment bastant general de consens entre el veïns que haurem d'assumir el cost de l'actuació", ha dit Cartañà, després de la darrera reunió informativa que va convocar l'Ajuntament el passat 22 de març a la Casa de la Vila per presentar els projectes d’urbanització i reparcel·lació de Vallençana baixa. L'actuació puja a 605.000 euros i, després de la seva aprovació inicial, es troba en procés d’exposició pública.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), també s'ha mostrat content per com sestà desenvolupant el procés de consolidació de Vallençana baixa, que va engegar el seu departament el 2017. "Encara queda molta feina d'ara endavant, però l’assumim amb la satisfacció de comptar amb el vistiplau d’un veïnat responsable, que vol dignificar un espai amb dèficits urbanístics’, va afegir després de la trobada.

El projecte d’urbanització, que pretén consolidar i regularitzar el sector, es va aprovar al 2020 i, segons Sánchez, "planteja una intervenció de mínims que permet complir amb la legalitat, amb el menor cost possible per part del veïnat". El pla preveu pavimentar els vials, amb 3,5 metres de calçada i com a mínim, que una de les voreres faci 1,80 metres; la construcció d'una vorera paral·lela a la carretera; la creació de la xarxa de clavegueram, la renovació de la d'aigua potable i la instal·lació d'enllumenat públic de baix consum. L'actuació no afectarà el tram de les parcel·les a les quals s'accedeix des del camí de Can Cartanyà, la urbanització del qual no es contempla en el projecte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari