El veïnat proposa la creació d’un passeig central que esdevingui l’eix de connexió entre La Ribera i Montcada-Llevant

El Centre Cívic La Ribera va acollir aquest dimecres la primera reunió de treball per recollir suggeriments sobre la urbanització dels antics terrenys de Valentine

Jordi Sánchez, regidor d'Urbanisme, durant la trobada amb els veïns
SA
La primera reunió de treball sobre els antics terrenys de Valentine es va fer aquest dimecres al Centre Cívic La Ribera

El Centre Cívic La Ribera va acollir aquest dimecres la primera jornada de treball del procés participatiu que ha convocat l’Ajuntament per recollir suggeriments sobre la urbanització de l’espai públic que s’ha de dissenyar als antics terrenys de l’empresa de pintura Valentine. El solar, buit des del 2009, és propietat de la constructora Reyal Urbis i les entitats financeres BBVA i Santander, que tenen previst construir prop de 400 noves vivendes.

Els participants es van dividir en tres grups que, al final de la sessió, van posar en comú les propostes, entre les quals destaca la creació d’un passeig central que connecti els barris de la Ribera i Montcada-Llevant. El veïnat també demana que el planejament del nou sector segueixi un model sostenible i ecològic, amb molts espais verds i naturals amb zones específiques per a diferents col·lectius com els infants i el jovent. L’aparcament va ser un altre dels temes debatuts, coincidint la majoria de propostes en la necessitat de construir places en bateria al carrer Aigües. També es va parlar de reordenar la zona de pas del tram de l’avinguda de la Ribera, on actualment hi ha aparcaments en bateria a sobre de la vorera, un carril bici i arbrat, elements que dificulten el pas dels vianants.

La jornada va comptar amb la participació del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i el regidor de barri, José Domínguez (Círculo), els quals van agrair als participants la seva col·laboració en el disseny del nou sector. La voluntat del govern municipal és eliminar les barreres que separen la Ribera perquè esdevingui en un futur el centre de la ciutat”, va comentar Sánchez, qui va avançar que el 30 de maig tindrà lloc la segona jornada de treball on l’Ajuntament presentarà una proposta amb les idees recollides ahir i les aportacions de la propietat dels terrenys.

El Pla de Millora Urbana aprovat el 2008, concedia als propietaris el dret a construir dos torres de 15 plantes, a més d'ubicar el nou institut La Ribera a un espai que tallava la continuïtat entre els dos barris i situar l'espai de cessió municipal a una zona que estava afectada per la línia del tren i per una línia d'alta tensió. El maig del 2016 el Ple va aprovar l'anulació de llicències per forçar la propietat a negociar un nou disseny per al futur del solar. Finalment, el planejament per a aquest sector es va aprovar a principi d'aquest any després que el consistori aconseguís rebaixar les dues torres de 15 plantes a un edifici de 12 pisos l’alçada, situar la construcció del nou institut del carrer Larramendi en una zona que permeti la connectivitat entre barris i millorar la ubicació de l'espai de cessió del 10% a l’Ajuntament.

Seccions:

Deixa un comentari