Elías Velásquez guanya el premi Poincaré de matemàtiques

L’estudiant de l’INS Montserrat Miró ha rebut el guardó pel seu treball de recerca sobre la geometria inversiva

Elías Velásquez, amb el director de la Càtedra Mir-Puig, Juan José Rué
Soumia

L’alumne de l’INS Montserrat Miró Elías Velásquez, de 18 anys, ha guanyat la 21a edició del premi Poincaré, convocat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El jove, que enguany ha cursat 2n de batxillerat, ha aconseguit el guardó amb el seu treball de recerca sobre la geometria inversiva. El certamen està dotat amb un premi de 800 euros i la publicació de la investigació a la revista TEMat.

“És una eina molt senzilla que resol problemes molt difícils en un primer moment. De fet, podria ensenyar-se al batxillerat, ja que és accessible per a tothom”, ha comentat Velásquez, que va tenir el primer contacte amb aquesta temàtica fent el programa Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) quan cursava 4t d’ESO.

És una eina molt senzilla que resol problemes molt difícils en un primer moment. De fet, podria ensenyar-se al batxillerat, ja que és accessible per a tothom

Elías Velásquez, estudiant

Passió per les matemàtiques

La seva afició per les matemàtiques ja va començar a la infantesa, motivat per una professora de primària que li plantejava enunciats matemàtics de gran dificultat per a la seva edat. “M’apassiona arribar a conèixer qualsevol cosa, sobretot si és de matemàtiques o física”, assegura l’estudiant. Impulsat per la curiositat, ha participat en diversos concursos i projectes com el Math Summer Camp de la UPC i l’Olitele, un concurs telemàtic on va quedar en quarta posició en el seu segon intent. Fins i tot, es va inscriure a l’Aditus, un programa que ajuda a accedir a universitats de prestigi com Harvard, Cambridge o Yale. Malgrat no haver estat escollit, Velásquez afirma que “els moments durs m’han fet optimista”.

Al jove li agradaria estudiar el doble grau de Matemàtiques i Física, tot i que està a l’espera de veure si li arriba la nota aconseguida a la selectivitat. En el cas que no entri, la seva segona opció és inscriure’s al doble grau d’enginyeria de sistemes aeroespacials i de telecomunicacions. “La curiositat és allò que t’impulsa a fer més”, ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari