Els adjudicataris reclamen una rebaixa del lloguer i de l’IBI de zona residencial

El govern ha iniciat gestions amb Adigsa perquè ajusti els preus i estudiarà la reducció de la contribució per aquests casos

Els inquilins dels nous pisos de lloguer social de Mas Duran, adjudicats per sorteig el 2 de desembre, han començat a presentar reclamacions a l’Ajuntament demanant una rebaixa del lloguer i de l’IBI. L’empresa pública Adigsa, que gestiona els edificis, es va reunir ahir al col·legi Mas Rampinyo amb els nous adjudicataris i els va informar de les condicions del contracte de lloguer. La sorpresa per a la majoria va ser el preu mensual dels pisos, superior al cost aproximat que constava a les bases de la convocatòria, i que no inclou les despeses de la comunitat –més elevades en el edificis de només 8 veïns– ni l’IBI de zona residencial. Segons Verónica Castillo, adjudicatària d’un pis de tres habitacions, “ens van dir que en cap cas pagaríem més de 400 euros, però en la pràctica si sumem la comunitat i l’IBI, ens puja a gairebé 600. Em sento molt decebuda”. Alguns inquilins es plantegen la possibilitat de renunciar als pisos en les condicions actuals, decisió que hauran de prendre abans de la signatura dels contractes prevista dijous vinent.

L’alcaldessa, M.Elena Pérez, i la regidora d’Habitatge i Medi Ambient, Eva Gonzalo, –les dues del PSC– han iniciat contactes amb Adigsa per demanar que rebaixi el lloguer mensual dels pisos. Gonzalo ha confirmat a laveu.cat que l’empresa pública està treballant per ajustar els preus. “No pot ser que sent pisos de lloguer protegit, els inquilins acabin pagant un lloguer similar al d’un pis convencional”, ha remarcat. Pel que fa a l’IBI, l’antiga contribució, el govern estudiarà modificar les ordenances fiscals per tal que els pisos d’aquestes característiques ubicats en zona residencial tinguin un tracte especial.

Deixa un comentari