Els agents que donaran difusió de l’Ordenança cívica comencen a treballar

El seu objectiu és informar la ciutadania sobre el contingut de la norma, aprovada al juliol passat

Els dos agents que donaran difusió de la nova Ordenança de civisme han començat a treballar fa uns dies i aquest matí l’Ajuntament ha organitzat un acte per presentar-los oficialment, presidit per l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC). Aquestes dues figures col·laboraran amb la Policia Local en la tasca de donar difusió de la nova normativa, que es va aprovar definitivament al juliol passat. En principi, els dos agents treballaran sis mesos, un termini que el Consistori considera suficient perquè la ciutadania comenci a conèixer el contingut i les actituds que la nova normativa tipifica com a incíviques.

L’acte de presentació dels dos agents cívics s’ha fet aquest matí al carrer Guadiana i ha comptat amb la presència de tècnics i regidors municipals. Els agents treballaran en torns de matí i de tarda i cada dia faran presència a un barri del municipi. La seva funció serà informar la ciutadania sobre les actituds tipificades com a incíviques i que poden comportar una sanció, com no separar bé els residus o deixar-los fora del contenidor, fer sorolls o un ús indegut de la via pública. La presidenta de l’Àrea Interna, la socialista M. Carmen Porro, ha explicat que els agents, quan detectin una actitud incívica, ho notificaran als ciutadans amb una sanció simbòlica.

L’Ordenança de civisme va entrar en vigor al setembre després de ser aprovada de forma definitiva pel Ple al juliol. El seu principal objectiu és garantir la convivència ciutadana i que la gent adquireixi bons hàbits cívics. La norma adequa les faltes, tipificades en lleus, greus i molt greus, que se sancionaran amb multes econòmiques que oscil·len entre els 90 i els 600 euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari