Els antiincineració demanen a tots el regidors que participin a la manifestació del 31 de gener

La Plataforma va reunir un centenar de persones dijous al col.legi El Viver

La Plataforma Antiincineració ha manifestat que el que està generant alarma social a Montcada són les emissions de Lafarge i d’altra banda, ha exigit a l’equip de govern que es posicioni definitivament amb els veïns en la seva lluita per evitar que la cimentera cremi llots de depuradora. D’aquesta manera, el col·lectiu respon a les declaracions que al llarg d’aquesta setmana han fet l’alcalde i responsables de la cimentera amb motiu de la creació de la Plataforma, contrària a la incineració, i la convocatòria d’una manifestació per a dijous vinent. Aquest pronunciament el van fer els portaveus del col·lectiu en una xerrada celebrada dijous a la tarda al col·legi El Viver de Can Sant Joan.

Prop d’un centenar de persones va assistir a la conferència convocada per la Plataforma Antiincineració, per explicar els seus arguments en contra del projecte impulsat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat amb l’objectiu de fer servir llots de depuradora com a combustible a les cimenteres, entre les quals hi ha Lafarge Cementos.

La Plataforma vol pressionar la Generalitat perquè paralitzi aquesta iniciativa a la fàbrica local, entenent que pot tenir conseqüències negatives sobre la salut de la població. Amb aquest objectiu, el col·lectiu ha convocat una manifestació que es farà dijous de la setmana vinent sortint de la plaça del Bosc de Can Sant Joan a les 7 de la tarda i arribant al centre del nucli urbà cap a les 8. El dia de la protesta coincideix amb la celebració del Ple de gener. Un dels portaveus de la Plataforma, José Luis Conejero, demana a tots els regidors municipals que s’afegeixin a la protesta, a la vegada que exigeix al Consistori que definitivament es posicioni al costat dels veïns.

Aquesta setmana, Lafarge Cementos ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població respecte l’ús de llots de depuradora com a combustible a la fàbrica de Montcada i Reixac. Segons la direcció de la planta, l’aplicació d’aquest nou sistema “en cap cas perjudicarà ni a la salut ni al medi ambient”. La cimentera també ha dit que respecta la preocupació de la Plataforma Antiincineració, però puntualitza que algunes de les informacions que aquest col·lectiu està divulgant no es corresponen a la realitat, com ara l’equiparació entre incinerar i valoritzar residus. Davant d’aquestes afirmacions, el portaveu de la Plataforma, José Luis Conejero, ha dit que el que provoca l’alarma social són les emissions de la cimentera.

La Plataforma Antiincineració ha convocat una altra xerrada per informar sobre els seus arguments contraris a la incineració. La cita és a avui a dos quarts de deu de la nit al col·legi la Salle.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari