Els candidats de les deu formacions que opten a l’Alcaldia protagonitzen el primer i únic debat de la campanya

L’acte, organitzat per Montcada Comunicació aquest dimecres, va reunir més de 300 persones al Teatre Municipal i va ser retransmès en directe pel canal Youtube amb el suport de Telemir

Jordi Sánchez, cap de llista d'ERC
Laura Grau
Els 10 candidats, asseguts a l'escenari del Teatre Municipal, en un acte conduït per la periodista i directora de Montcada Comunicació, Pilar Abián
Bartolo Egea, cap de llista del PSC, durant el debat electoral
Ana Pellicer, cap de llista de Cs
Eva García, cap de llista del PP
Cap de llista de la CUP, Joel Segarra, durant el debat
David Passarell, cap de llista de Vox Montcada
Cap de llista de Vivim Montcada i Reixac, Rafa Ruiz
Joan Carles Paredes, cap de llista de JXM
Òscar Gil, cap de llista d'Alternativa per Montcada
Laura Campos, alcaldable per En Comú Podem Montcada (ECPM)

Més de 300 persones van omplir ahir la tarda el Teatre Municipal per seguir en directe el primer i únic cara a cara dels deu candidats a les eleccions municipals 2019, organitzat per Montcada Comunicació amb el suport de la productora local Telemir. L’acte, conduït per la periodista Pilar Abián, va ser retransmès en directe per laveu.cat i el canal Youtube de Montcada Comunicació. Durant el debat, els candidats van disposar de diferents torns de dos minuts per exposar les seves motivacions per optar a l’alcaldia de Montcada, els tres principals eixos del seu programa electoral i les prioritats d’actuació en els àmbits de territori, economia i polítiques socials. Els alcaldables també van poder fer rèpliques i contrarèpliques en sentir-se al·ludits per algun dels seus contrincants. Al final, cadascun d'ells va disposar d’un minut per demanar el vot i manifestar amb qui estaria disposat a pactar si fos necessari per governar.

Minut final

L’alcaldable del PSC, Bartolo Egea, va defensar «una Montcada alegre, orgullosa dels seus barris, on la gent tingui feina i que no estigui castigada per la contaminació». El cap de llista socialista també va apostar per una ciutat oberta a Barcelona i Europa, «sostenible diversa i on regni la pau». Sobre possibles pactes després dels comicis, es va mostrar disposat a pactar amb «aquells partits que comparteixin el nostre programa».

L’alcaldable de Cs, Ana Pellicer, considera que aquest 26M suposa una oportunitat de canvi real «amb un govern que posi el ciutadà al centre de les polítiques públiques perquè els veïns tornin a sentir-se orgullosos de la seva ciutat». La cap de llista de la formació taronja va dir que és «inviable» parlar de pactes sense conèixer els resultats dels comicis.

El cap de llista d’ERC, Jordi Sánchez, va remarcar la importància de treballar per una Montcada cohesionada socialment i territorialment «perquè som un sol poble i volem governar per a tothom» i es va mostrar orgullós de la feina feta al govern, «on hem treballat amb rigor, transparència i responsabilitat, abordant problemàtiques que afecten el municipi». Pel que fa als pactes, va remarcar que la formació ha hagut d’arribar a acords puntuals amb diversos grups durant el mandat, però que a l’hora de formar govern, «actuarà com a aturador per a qualsevol govern del front del 155».

L’alcaldable de Junts per Montcada (JXM), Joan Carles Paredes, va apostar per una Montcada «alegre, il·lusionant, oberta a l’entorn natural i respectuosa amb el medi ambient», on el dia a dia dels veïns sigui fàcil, incorporant polítiques de sostenibilitat i feminisme «que generin un impuls per encarar els propers anys». En matèria de pactes, no va voler opinar sense conèixer els resultats.

La cap de llista d’En Comú Podem Montcada (ECPM), Laura Campos, va manifestar la voluntat de continuar treballant per combatre les desigualtats, prioritzant la cohesió social, l’educació, l’habitatge i la salut i fomentant la participació dels veïns en la presa de decisions. «Defensem una gestió honesta, austera i transparent i una política que faci Montcada més habitable», referint-se tant als espais públics com al medi ambient. Respecte a possibles pactes postelectorals, Campos va ser la candidata més explícita: «Soc partidària que allò que funciona, no es toca», fent al·lusió als seus companys de govern durant aquest mandat.

El cap de llista d’Alternativa per Montcada (APMiR), Òscar Gil, va defensar una Montcada unida, no només en referència als diferents barris, sinó a nivell col·lectiu, incloent veïns, entitats i partits polítics, «treballant junts per una Montcada millor». A més d’aconseguir grans projectes com el del soterrament, Gil aposta pels petits gestos que fan més còmoda la vida als barris com la reparació de mobiliari urbà i espais comuns. Sobre possibles pactes, el candidat va defensar governs «netament d’esquerres que creguin en projectes col·lectius per a la ciutat».

El cap de llista de la CUP, Joel Segarra, va animar els montcadencs a fer créixer la formació per aplicar més polítiques d’esquerres que no permetin l’especulació del territori, ni la consideració de l’habitatge com una mercaderia més, ni la incineració al costat de nuclis urbans. El candidat cupaire va defensar «polítics valents que s’atreveixin a fer polítiques de canvi amb perspectiva feminista». Pel que fa a possibles pactes, es va mostrar disposat a parlar amb tots els partits d’esquerres, descartant el PSC.

L’alcaldable del PP, Eva García, va proposar una ciutat més segura, neta i ordenada, amb major presència de la Policia Local als carrers i el compliment estricta de les ordenances referides a la via pública, en referència a la prohibició de símbols i pintades partidistes a les façanes. «Pactaria amb qui tingués un programa assumible, sempre i quan respectés la bandera espanyola», va concloure.

El cap de llista de Vivim Montcada i Reixac, Rafa Ruiz, va desmarcar-se dels «partits sucursalistes», remarcant la seva condició de partit «exclussivament municipalista», i va proposar solventar el problema de les urgències nocturnes contractant personal mèdic amb els diners que actualment es destinen als partits polítics amb representació a l’Ajuntament. Amb excepció de Vox, Ruiz es va mostrar disposat a pactar amb la resta de partits si s'arriba a acords programàtics.

En el seu últim minut, el cap de llista de Vox Montcada, David Passarell, va defensar l’aplicació del model de Santa Coloma de Gramenet al parc fluvial del Besòs, la derogació de les ordenances municipals que «ofeguen l’activitat econòmica», i la lluita per una Montcada amb «un elevat grau de benestar on hi hagi feina per a tothom i no quedin veïns oblidats». Pel que fa a possibles pactes, es va mostrar disposat a negociar amb qualsevol partit que respecti els preceptes de la Constitució Espanyola.

Consulta els vídeos del debat (1a part i 2a part)

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari