Els contenidors liles recullen el doble de roba que l’any anterior

La xarxa de recipients, que al passat mes de setembre es va ampliar fins a les 15 unitats, ha recuperat un total de 106.880 kilos

Contenidor de color lila ubicat a la plaça Lluís Companys, a Montcada Centre
Premsa Ajuntament

La quinzena de contenidors de reciclatge de roba que hi ha repartits al municipi van recollir durant l’any 2020 un total de 106.880 kilos, el que suposa un increment de gairebé el doble respecte l’any anterior, quan es van recuperar 57.578 kilos (49.302 menys). Segons els responsables d’aquest servei que gestiona l’empresa Andròmines, el confinament durant l’Estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha estat un dels motius d’aquest increment ja que moltes famílies van aprofitar la llarga estada a casa per fer neteja. També hi ha contribuït a aquest augment el fet que la xarxa de contenidors, que està integrada al Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, es va ampliar durant el passat mes de setembre, passant dels 8 als 15 que hi ha a l’actualitat i que es reparteixen per tots els barris del municipi. Els antics contenidors van ser substituïts per una nova versió que va deixar enrere el tradicional color taronja i van passar a ser de color morat. Durant els canvis de temporada de primavera-estiu i setembre-octubre són els mesos en els que es van recollir més roba. 

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), ha manifestat que l’ampliació del servei amb la implantació de nous punts de recollida de roba era “necessària per donar resposta a l’alta demanda que existeix” i també ha destacat que els dispositius més moderns han permès reduir “l’incivisme en els punts de recollida”. Als contenidors de color lila hi ha d'anar qualsevol residu tèxtil, encara que siguin peces estripades, així com llençols o tovallons. Andròmines s'encarrega de seleccionar el material i l'aprofita com a roba de segona mà, draps o altres elements. En aquests dipòsits també s'han de llençar les peces de marroquineria, com bosses, sabates o carteres. En canvi, es demana no deixar moquetes, catifes, ombrel·les o tèxtil sanitari (bolquers, compreses). La reutilització de roba contribueix a reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera perquè la que es llença finalitza la seva vida en un abocador o en una incineradora. A més, permet reduir la producció de roba nova, evitant la cultura d’un sol ús o usos de roba per temporada. 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari