Els expedients d’expropiació de tres empreses centraran el debat de la sessió plenària

La convocatòria s’ha fet per a dimecres i no dijous perque cau en festiu

El Ple ordinari d’abril es fa aquest dimecres i no el dijous com és habitual perquè aquest mes cau en festiu. La sessió començarà a les 19.30h a la Casa de la Vila i, entre els punts de l’ordre del dia, s’inclou donar comptar de l’estat en què es troben els expedients d’expropiació forçosa que tres empreses del municipi van iniciar i sobre els quals ja hi ha sentència. L’Ajuntament haurà de pagar prop de 15 milions d’euros en compensacions. El govern ha demanat a la Generalitat que assumeixi el cost dels tres processos que hi ha en marxa per part d'empreses afectades per la modificació del Pla General Metropolità (PGM) del 1976, entenent que era l'administració autonòmica la que hauria d'haver expropiat. Tort, Foinvasa, i RS Patrimoni i Juan Carrasco són propietaris de zones verdes que no van quedar incloses en cap sector de desenvolupament urbanístic. Els afectats van exigir compensacions per via judicial fa més de 10 anys i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ha dictat resolucions. A Tort li ha reconegut la quantitat de 9,8 milions d'euros, sobre els quals ja hi ha una ordre de pagament de 2,8. Per a Foinvasa, la xifra a pagar és de 3,2 milions amb ordre de pagament de 2,9; mentre que a RS Patrimoni SL i Juan Carrasco la quantitat reconeguda és de 1,9 milions d'euros. Malgrat les elevades compensacions fixades pel TSJC, Tort i Foinvasa han presentat recurs de cassació davant del Tribunal Suprem exigint 15,3 milions i 8,6 respectivament.

Segons ha explicat el govern municipal, l'Ajuntament ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya poder afrontar els deutes amb fórmules mixtes consistents en pagar una part amb patrimoni immobiliari municipal i l'altra, en metàl·lic. Els representants municipals també han reiterat que el consistori ha decidit esgotar totes les possibilitats de defensa i s'ha oposat a les execucions de les sentències interposant tots els recursos legals possibles.

En el Ple d'abril, que es procedirà a aprovar la liquidació del pressupost del 2013, es comunicarà que els 4,4 milions de romanent positiu amb què es tanca el passat exercici s'incorporarà al pressupost d'enguany per poder fer front a les sentències judicials que hi ha pendents. La xifra a se sumarà a la partida de 600.000 euros que ja es va habilitar d'inici a la qual també s'afegiran 2,4 milions en patrimoni i 211.000 euros corresponents a inversions d'exercicis anteriors que no es van arribar a disposar. L'edil ha assenyalat que, de moment, no es procedirà a pagar cap suma als demandants a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre la petició feta pel consistori de poder fer el pagament no només en metàl·lic sinó també amb patrimoni.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari