Els firaires tornen a la Festa Major de Montcada i s’instal·len al polígon la Granja

El recinte firal està ubicat a un espai al costat del vial del Ripoll i el magatzem de l’empresa Lidl

La fira d’atraccions de la Festa Major 2007 s’inaugura avui a les 7 de la tarda. L’alcalde en funcions, César Arrizabalaga (PSC), i la presidenta en funcions de l’Àrea Interna, M. Carme Porro faran un recorregut pel recinte, que aquest any està ubicat al polígon la Granja, a una parcel·la al costat del vial del Ripoll i el magatzem de l’empresa Lidl (a la imatge). Amb aquest acte es vol mostrar l’acord al qual han arribat enguany els firaires i l’Ajuntament, després que l’any passat aquest col·lectiu no vingués a Montcada per no estar d’acord amb la decisió del Consistori de només deixar instal·lar atraccions petites a l’antic recinte firal, el Camí de la Font Freda.

Els firaires han agraït majoritàriament el nou terreny cedit per l’Ajuntament, perquè és ample, però creuen que està una mica lluny del nucli urbà. Per pal·liar en part la qüestió de la distància entre la fira i el centre de Montcada, l’Ajuntament posarà a disposició dels veïns un trenet gratuït durant dos dies, demà divendres i dissabte, des de les 18 a les 21h. El recorregut d’aquest vehicle començarà a la rambla dels Països Catalans i continuarà pel Pont dels Hermanos, el carrer Mossèn Joaquim Castellví, el pont d’accés a la Ferreria, el carrer Vapor i el pont sobre el riu Ripoll, fins arribar a la Granja.
La presidenta de l’associació en defensa dels firaries de Catalunya, Isabel Noves, ha explicat que la seva associació porta un any negociant amb l’Ajuntament la nova ubicació de la fira, després dels problemes de l’any passat. Noves ha dit que l’emplaçament escollit per l’Ajuntament “queda una mica lluny del nucli urbà però permet encabir-hi a tots els firaires, ja sigui els que tenen atraccions grans o petites”. Segons Noves, la ubicació de les fires és un problema amb què es troben els firaires a molts municipis perquè “el nucli urbà de les poblacions creix i cada vegada és més difícil trobar un lloc on col·locar les atraccions”. La fira comptarà aquest any amb la presència de 43 estands, entre atraccions, tómboles i punts de venda de menjar ràpid i llaminadures. Noves ha indicat que s’ha fet un esforç per recuperar la fira perquè “és un element tradicional de les festes majors que, a més, dóna feina a moltes persones”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari