Els grups consensuen un escrit per recuperar el servei d’atenció de 24 hores al CAP

El text proposa la creació d’una taula de debat amb membres de la conselleria i de l’Ajuntament

Cartell que anuncia el nou horari d'urgències del CAP de la plaça Lluís Companys

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia –forma part de l’apartat d’assabentats– del Ple d’aquest dijous, 21 de juliol, és un escrit consensuat per tots els grups municipals en el qual sol·liciten al Departament de Salut que suspengui la posada en marxa de la reducció horària que afecta des del 18 de juliol el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la plaça Lluís Companys i que obri un taula de debat entre representants de la conselleria i l’Ajuntament per tractar possibles solucions alternatives al trasllat de les urgències. El text,del qual es donarà compte, també mostra “el compromís del Ple Municipal amb la presa de mesures dirigides a sortir de la crisi sense que aquestes afectin serveis socials bàsics”.

El text també apunta “la nostra oposició” a qualsevol decisió de les administracions supramunicipals que adoptin en matèria de serveis socials que tinguin una incidència negativa en el benestar dels veïns de Montcada i Reixac. L’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), ha enviat aquest mateix escrit al conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat d’una carta en la qual li comunicat que “des de l’Ajuntament no podem acceptar aquestes mesures perquè estan totalment en contra dels criteris que entenem que s’han de seguir per gestionar els recursos públics”.

El pla d’estalvi impulsat per la Generalitat per reduir el dèficit en sanitat es reflecteix a Montcada amb el trasllat de les urgències a partir de les 0 i fins a les 8h al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Ripollet i Cerdanyola i amb la reducció, a partir de l’1 de setembre, de 24 hores al dia d’atenció de les ambulàncies urgents –tres dels cinc vehicles actuals treballaran 18 hores en comptes de 24–, un servei compartit amb Ripollet i Cerdanyola.

Pel que fa a la resta de l’ordre del dia de la sessió, es donarà compte de l’informe de nivell de morositat de la Corporació i s’aprovaran diversos expedients de modificació de crèdits.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari