Els grups debaten la llei del govern central per reduir el déficit públic

Les mocions del PPC contra la congelació de les pensions i d’ICV-EUiA per la reducció de sous dels càrrecs públics no van prosperar

Les mocions presentades a la sessió plenària per dos dels grups de l’oposició no es van aprovar per manca de suport del govern. El PPC va demanar al Ple que es posicionés en contra de la congelació de les pensions i en defensa del Pacte de Toledo, mentre que ICV-EUiA va proposar, entre d’altres qüestions, que en comptes de retallar el salari dels treballadors municipals es rebaixés el sou de l’alcalde -80.000 euros bruts anuals-, en un 35%; el dels regidors amb dedicació exclusiva –64.000 euros anuals- i càrrecs de confiança, en un 20%; els de dedicació parcial -21.000, de mitjana-, en un 15% i la resta en un 5%.

El govern va respondre que la reducció dels salaris dels edils serà la que aconsellin avui les entitats municipalistes. “L’Ajuntament ha de cumplir la llei general que afecta els funcionaris i, quant als sous dels càrrecs públics, aplicarem les recomanacions que marquin la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya”, va dir el portaveu de CiU, Joan Carles Paredes. L’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), va insistir que els salaris dels regidors són a la franja mitjana del barem que han fixat les entitats municipalistes, malgrat que tant la portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, com la representant d’ICV-EUiA, Alba de Lamo van opinar que són elevats. “Aquests sous són excessius i la crisi no la pot pagar tothom per igual, perquè socialment no és just”, va dir de Lamo.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari