Els grups municipals aproven el projecte de rehabilitació de la muntanyeta que opta a la Llei de barris

La proposta incorpora actuacions per superar les barreres arquitectòniques i l’aïllament de la zona de Can Sant Joan

L’Ajuntament ha presentat el projecte d’Intervenció Integral de la muntanyeta de Can Sant Joan a la cinquena convocatòria de les subvencions de la Llei de barris que atorga la Generalitat. Com a pas previ, tots els grups municipals van aprovar per unanimitat el projecte, en el marc d’un Ple extraordinari celebrat el 18 d’abril, tot i que l’oposició –ICV-EUiA, PPC i Esquerra– va manifestar al govern –PSC i CiU– que hi ha hagut manca de participació i informació en el procés d’elaboració de la proposta.

El projecte l’ha elaborat la consultora GMG Gestió i Participació i incorpora actuacions, des d’ara i fins al 2012, per superar problemes de la zona com la difícil accessibilitat, la manca d’equipaments, l’aïllament, les males condicions del parc immobiliari, l’envelliment de la població –amb la consegüent augment de la dependència– o la manca d’activitat comercial, entre d’altres. El pla, amb un pressupost total de 10.995.242 euros, ha tingut en compte les propostes ciutadanes sorgides en un taller participatiu celebrat a principis de març amb el veïnat de Can Sant Joan.

Amb la proposta de la muntanyeta, l’Ajuntament vol repetir l’experiència que des de fa tres anys s’està desenvolupant a la Ribera, barri que es va incloure a la convocatòria dels ajuts del 2005. “A diferència de la Ribera, en la muntanyeta el Consistori hauria d’aportar més diners i les actuacions que proposem no afecten tant l’àmbit privat sinó que les nostres propostes se centren més aviat en l’exterior i la dotació d’equipaments”, ha explicat el president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC). La muntanyeta està situada a la part alta de Can Sant Joan, un àmbit que té una extensió de 7,51 hectàrees –situades entre el carrer Bateria fins al Mirador de les Cultures– i 1.700 habitants. El projecte d’intervenció afecta aquesta zona tot i que hi ha una actuació per fer una nova seu de l’AV de Can Sant Joan.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari