Els Mossos alerten sobre els marcadors dels lladres per robar a domicilis

Els delinqüents fan servir trossos de plàstic, de paper o cintes adhesives gairebé invisibles a la porta d’entrada dels pisos per detectar la presència dels residents

Marca de la Policia Científica dels plàstics detectats a la porta d'un domicili objecte d'un robatori
Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han fet un comunicat públic per prevenir els robatoris a domicilis, en què expliquen la metodologia que fan servir els lladres per detectar si un habitatge està buit. El modus operandi que majoritàriament utilitzen consisteix a col·locar trossos de plàstic, de paper o cintes adhesives gairebé invisibles entre el marc i la porta d’entrada. Si el marcador continua al seu lloc un o dos dies després, els lladres saben que no hi ha ningú al pis i poden entrar a robar amb més facilitat.

Si es localitza un marcador a la porta de casa, els Mossos recomanen treure’l i trucar al 112. També insta a donar avís a la policia en cas de detectar la presència de persones sospitoses alienes al veïnat.

Reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori és una de les prioritats de la policia autonòmica. El treball de prevenció i la col·laboració ciutadana està donant resultats i, segons el cos policial, han contribuit a reduir aquest tipus de delicte. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya. Aquesta problemàtica s’ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari