Els Mossos desarticulen una banda dedicada a robar cotxes de luxe

Un dels 16 detinguts és un home amb domicili a Montcada i Reixac

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que presumptament es dedicava a robar cotxes de luxe per Catalunya i Osca per després vendre’ls a baix preu al Marroc. En el marc de l’operació, batejada amb el nom d’Iberus, s’han detingut fins a 16 persones, la majoria de les quals són residents a municipis del Vallès Occidental, entre ells, un home de 27 anys amb domicili a Montcada i Reixac. Als detinguts se’ls imputen els delictes de robatori de vehicles, furt, estafes, receptació, falsedat documental, tràfic de drogues i associació il·lícita.

 

La banda, segons la informació dels Mossos, presumptament és l’autora d’una seixantena de delictes contra el patrimoni, entre els quals destaca la sostracció de més de 30 vehicles de luxe, 27 dels quals ja han pogut ser recuperats. Un d’aquests vehicles, que havia estat sostret a Montcada i Reixac, va ser localitzat i recuperat al port d’Almeria, a punt de marxar cap al Marroc. La banda estava formada per dues cèl·lules i una d’aquestes estava formada per homes del Vallès que robaven vehicles luxosos a concessionaris i tallers mecànics, aprofitant descuits del personal. L’altra secció estava formada per persones d’origen marroquí que s’encarregaven de fer arribar els cotxes al seu país d’origen i també aprofitava la infraestructura muntada per traficar amb haixix. El preu de mercat dels vehicles implicats és superior als 600.000 euros i al país africà el vendrien per 40.000.

 

Segons la informació facilitada per la policia autonòmica, l’operació Iberus es va iniciar a principi d’any, després que els Mossos detectessin un increment dels robatoris de vehicles al Vallès Occidental. Les posteriors tasques d’investigació han posat al descobert una estructura criminal molt ben organitzada, assentada a Catalunya i dedicada a una gran quantitat de fets delictius. A banda dels vehicles, en l’operació s’han intervingut múltiples telèfons mòbils, diversos, equips informàtics, gairebé 20.000 euros en efectius, nombrosa documentació i substàncies estupefaents.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari