Els Mossos d’Esquadra aconsellen els empresaris com evitar i actuar davant els robatoris

Una quarantena de responsables de negocis ha participat a una jornada organitzada per Promoció Econòmica

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes (CiU), a la dreta, dempeus
Silvia Díaz
A la taula, el cap dels Mossos de Montcada, Ricard Blanco (centre); el sergent Manel García (esquerra) i Ferran Vinyals, de relacions amb la comunitat

Els responsables de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montcada i Reixac han recomanat aquest dijous, 10 de maig, al matí a una quarantena d’empresaris del municipi que estiguin sempre alerta de qualsevol acció que facin que els pugui comportar un problema, aconsellant-los qüestions com no tinguin rutines fixes a l’hora d’ingressar al banc, que no deixin mai elements que facilitin als delinqüents l’accés a les naus, que tinguin al dia els seus sistemes de seguretat i que valorin la possibilitat de comptar amb vigilància privada. La xerrada l’ha organitzat el departament municipal de Promoció Econòmica a una de les aules de les oficines de la Regidoria, situada a Mas Rampinyo. El titular del departament, Joan Carles Paredes (CiU), ha recordat que fa quatre anys es va fer un acte semblant amb empresaris que va tenir força èxit i va permetre que els responsables de negocis i els Mossos establissin una relació de cooperació. “No ens podem relaxar, l’ideal seria tenir un policia a cada cantonada, però com això no és possible, entre tots hem de col·laborar per garantir la seguretat”, ha manifestat l’edil durant la presentació de la jornada.

El cap de la Comissaria, Ricard Blanco, ha expressat als assistents que “el material més sofisticat que tingueu en matèria de seguretat pot quedar en res si el factor humà falla”. L’inspector policial ha recomanat als empresaris que sempre hi hagi algú vetllant per la seguretat –els delinqüents aprofiten moments com canvis de torn per efectuar els seus delictes– tenir sempre l’alarma connectada i que les càmeres de seguretat funcionin. “Quan tingueu un indici de que us estan observant o podeu ser víctimes d’un robatori, aviseu la policia, encara que després sigui una falsa alarma”, ha dit Blanco, qui ha ofert la prefectura local per acollir tots els dubtes que puguin tenir els responsables de fàbriques dels polígons montcadencs.

Sempre dic que els cementiris estan plens de valents, quan algú entri a robar, si us plau, no us feu els valents, el que heu de garantir és la vostra vida”, ha recomanat el responsable de serveis a la comunitat dels Mossos, Ferran Vinyals, qui s’ha encarregat de l’explicació sobre sistemes de seguretat i tipus de robatori més habituals a les empreses. Vinyals ha explicat als assistents que han de posar les coses difícils als lladres, que combinin diferents sistemes de seguretat i que també tinguin condicionat l’entorn on està ubicat el seu negoci (il·luminació de la planta i dels carrers, que la senyalització sigui correcte perquè els policies puguin actuar ràpid en cas d’avís…). L’agent també ha repassat quins són els sistemes d’intrusió més comuns avui dia, la fractura de tanques o el butró, i les eines que fan servir els delinqüents, com les radials o les llances tèrmiques. Vinyals també ha destacat que els contactes entre els Mossos i els empresaris han pujat considerablement durant els anys que els agents autonòmics porten a Montcada –des del novembre del 2006. Al 2007 –primer any complet d’actuació al territori– les consultes van ser 595 i al 2009, 1.217.

Seccions:

Deixa un comentari