Els Mossos d’Esquadra celebren un any guaitant per la seguretat del municipi

El cos policial assegura que els nivells de delinqüència s’han reduït durant aquest any

Els Mossos d’Esquadra asseguren que els nivells de delinqüència a Montcada i Reixac s’han reduït durant el primer any de desplegament d’aquest cos policial al municipi. Ahir va fer un any que els Mossos van assumir la seguretat ciutadana al municipi, competència que fins aleshores ostentava la Policia Nacional. Un any després, els Mossos ja formen part del paisatge urbà de Montcada i s’han implicat en el teixit social del municipi, una fita aconseguida, segons els responsables de la Comissaria Local, per les constants reunions que han mantingut aquest any amb els agents socials i cívics del municipi i per la posada en marxa del servei de proximitat. Ara que ja són un cos conegut, els Mossos creuen que els ciutadans els exigiran més d’ara en endavant. La principal preocupació del veïnat és, segons els agents, la inseguretat i la falta de civisme d’alguns individus.

Fa un any es posava en marxa la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, a Pla d’en Coll, i el principal objectiu dels seus responsables era parlar i donar-se a conèixer a les associacions, entitats, comerciants i al veïnat. El sotsinspector de la Comissisaria local, Antoni Gómez Murillo, ha manifestat que tota aquesta feina inicial es va fer per aconseguir estar al servei del ciutadà. El contacte directe ha permès als Mossos esbrinar quines són les principals inquietuds ciutadanes, com ha explicat el sotsinspector de la Comissaria de Pla d’en Coll.

Cita…

Per dur a terme la campanya de proximitat i altres iniciatives, els agents autonòmics treballen colze a colze amb la Policia Local. Segons el responsable local dels Mossos, la coordinació amb els agents locals ha estat fonamental. Des del març passat, els dos cossos duen a terme el programa Albatros, en què un agent local i un autonòmic, a les tardes, visiten tots els barris per parlar amb els ciutadans i conèixer els problemes amb què es troben els veïns.
El responsable local dels Mossos assegura que Montcada té l’índex de delinqüència més baix en comparació a poblacions del voltant com Ripollet, Cerdanyola, Barberà o Santa Coloma. Des de l’1 de novembre, el mapa delinqüèncial tendeix a la baixa. Les dades del cos diuen que del primer al segon trimestre del 2007, els delictes s’han reduït en un 9%, passant de 331 als primers tres mesos, a 295 d’abril a juny. Els Mossos destaquen que s’estan reduint els grans delictes però que han pujat les faltes i els petits furts, com robatoris de carteres i de telèfons mòbils, especialment els dies de mercat setmanal. Gómez Murillo assegura que s’han reduït en gran mesura els robatoris a l’interior de vehicles, que havien augmentat abans de l’estiu, i de domicilis.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari