Els paradistes del Mercat Municipal reclamen informació sobre el trasllat

L’Ajuntament diu que el trasllat es farà però no fixa la data

Els paradistes del Mercat Municipal han fet pública la seva queixa contra el govern de l’Ajuntament per la manca d’informació que hi ha sobre el projecte de trasllat de la instal·lació comercial. Segons els afectats, fa cinc anys que el consistori els va anunciar la voluntat de traslladar el Mercat i fins i tot es van fer dos estudis en aquest sentit valorats en 18.000 i 24.000 euros respectivament. També es va crear una comissió de treball que va mantenir reunions periòdiques fins a l’octubre de 2005. Els paradistes denuncien que d’aleshores ençà no han tornat a tenir notícies del projecte, tot i haver reclamat l’informació a l’Ajuntament.

Segons han explicat els representants del Mercat Municipal, durant les reunions que van mantenir amb l’Ajuntament es va parlar de traslladar l’equipament a un nou edifici que es construiria on hi ha la piscina de la zona centre. “Ens van dir que el projecte seria una realitat en quatre anys i fins i tot es va parlar d’indemnitzar-nos encara que l’oferta de 300 euros per m2, era a preu de saldo”, ha dit el portaveu del col·lectiu, Antonio Ortega.

Totes les negociacions, però, van quedar interrompudes fa més d’un any, motiu pel qual els paradistes es manifesten confosos i decebuts “vam deixar de fer inversions previstes pensant en el trasllat i ningú no ens ha donat cap explicació del perquè s’ha aturat”. Ortega ha afegit que els propietaris de les parades mai no han tingut la voluntat de vendre, i que el seu únic objectiu és seguir treballant i tenir opcions de futur.

Les queixes dels propietaris del Mercat Municipal han tingut resposta per escrit de l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, qui els ha enviat una carta manifestant-los la voluntat de propiciar el trasllat del Mercat en un futur, però sense indicar un lloc concret. “El trasllat es farà, però hem d’esperar a que veure com es dibuixa el centre de la ciutat una vegada se soterri la línia de França”, ha dit l’edil tot afegint que “els paradistes hauran de tenir paciència i comprensió”.
Els propietaris del Mercat pensen seguir endavant amb les actuacions previstes en l’edifici que ocupen des de fa 35 anys. Algunes seran obligades, ja que després d’una inspecció feta per la Diputació de Barcelona, el consistori els ha informat que han de fer millores per adequar les instal·lacions a l’actual normativa sanitària. Els paradistes calculen que les actuacions costaran més de 100.000 euros que hauran d’assumir en els propers mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari