Els partits aprofiten l’últim mercat ambulant del centre abans de les eleccions per fer campanya

Les candidatures d’ERC, Cs, Catalunya en Comú-Podem i PP han estat presents per explicar a la població els seus respectius programes

Les seccions locals d'ERC, Cs, Catalunya en Comú-Podem i PP han fet campanya al mercat
Fotos: Daniel Escarabajal i candidatura de Catalunya en Comú-Podem

Les seccions locals de les candidatures d’ERC, Cs, Catalunya en Comú-Podem i PP han aprofitat l’últim dia del mercat ambulant al centre abans de les eleccions del 21D –el proper dia de mercat coincidirà amb la jornada de reflexió– per instal·lar les seves respectives carpes i explicar a la població el seu programa electoral.

Oriol Ribas, president local d’ERC, s’ha mostrat optimista amb els resultats que el seu partit pot obtenir després de veure la reacció de molta gent que, segons ha dit, està "farta de l’aplicació del article 155 i de que ens governin des de Madrid de forma autoritària". Ribas també ha anunciat que ERC està estudiant la possibilitat de presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra a causa de les destrosses que estan patint els cartells electorals que la formació republicana ha distribuït per tot el municipi. "És intolerable que el dret de la llibertat d’expressió i de pensament polític estigui sent trepitjat per uns brètols que volen fer invisibles les candidatures contràries al 155", ha dit el president local d’ERC, que aquest divendres organitzarà, a partir de les 21.30h, un sopar al Bar Cèntric (Anselm Clavé, 28) amb la presència de Marc Sanglas, diputat de la comarca al Parlament.

Cs també ha instal·lat una carpa al mercat ambulant que ha comptat amb la presència d’Óscar Pérez, un dels tres regidors que la formació taronja té a l’Ajuntament. Pérez ha destacat la bona acollida que el seu partit està rebent als carrers del municipi i ha expressat la seva satisfacció amb els vaticinis d’unes enquestes que situen el seu partit "amb possibilitats de lluitar el vot amb Esquerra i convertir-se en la primera formació constitucionalista que, primera vegada, guanya unes eleccions a Catalunya". Cs prepara per aquest divendres una xocolatada a la plaça Lluís Companys, de 16.30 a 19h, que podria comptar, tot i que encara està per confirmar, amb la presència d’alguns disputats de la formació taronja.

Tot i que les enquestes no li són gaire favorables, Óscar Gil, regidor del govern municipal i membre d’EUiA, creu que Catalunya en Comú-Podem acabarà aconseguint uns bons resultats perquè, segons defensa, "és la única candidatura que està plantejant una campanya realista i coherent amb un missatge que, allunyat de l’article 155 i de la via unilateral de les forces independentistes, es podrà aplicar després de les eleccions sense generar frustacions i que defensa un consens ampli com la solució per sortir d'aquesta situació". La candidatura formada per diferents forces d’esquerres ha instal·lat una taula al mercat i estudia una nova data per a l’acte central de campanya que s’havia de fer aquest dimecres amb la participació de Joan Josep Nuet, número 5 a la llista per Barcelona, i de l’alcaldessa, Laura Campos, la número 77, així com Oliver Hernández, en representació de Podem Montcada.

El PP també s’ha deixat veure aquest dimecres al mercat del centre amb la instal·lació d’una carpa que ha comptat amb la presència del president local del partit, Cristino García, i de la seva regidora a l’Ajuntament, Eva García. El president de la secció local del PP, que no té previst fer cap acte al municipi abans del 21D, valora molt positivament el desenvolupament de la campanya i confia que el seu partit traurà uns resultats positius gràcies a la mobilització del "vot ocult d’una part de la població que habitualment no participava a les eleccions autonòmiques i que aquest cop sí ho farà perquè vol canviar el govern de Catalunya per recuperar la normalitat i la legalitat".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari