Els preus dels impostos i les taxes municipals no pujaran l’any vinent

La proposta del govern, que es debatrà en Ple extraordinari el 28 d’octubre, ha estat presentada en audiència pública

L'Ajuntament redueix de deu a cinc anys la bonificació del 50% a l'IBI per la instal·lació de plaques solars
ID

Les ordenances municipals es mantindran l'any vinent gairebé sense canvis. Així ho ha anunciat el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), en l'audiència pública virtual que es va fer ahir a la tarda, una setmana abans del Ple extraordinari convocat el 28 d'octubre per aprovar la proposta del govern (ECP i ERC).

Les úniques modificacions que s'introduiran a les ordenances són quatre. La primera, que la bonificació del 50% en el pagament de l'IBI per la instal·lació de plaques solars es mantindrà durant cinc anys i no durant deu, com fins ara. "Com a Ajuntament hem de promoure l'energia renovable però això no vol dir acabar finançant gairebé el total de la instal·lació, com passa en l'actualitat", ha argumentat Garrido.

Un altre canvi és que les empreses que paguen l'IAE -aquelles que facturen més d'un milió d'euros-, també veuran augmentada la seva bonificació del 20 al 50% en la contribució si aposten per energies renovables, sempre i quan aquesta ajuda no superi el 30% del cost de la inversió feta.

En l'ordenança de vehicles se suprimirà el terme bimodal, en no adequar-se a cap concepte bonificable i, finalment, els preus públics del complex Montcada Aqua augmentaran un 0,64% atenent al càlcul que s'ha fet sobre la despesa en inversions i manteniment de les instal·lacions esportives realitzada per l'empresa concessionària del servei.

 

Sense canvis

La possibilitat de pagar l'IBI en cinc terminis, implementada enguany per facilitar el pagament de l'impost en temps de crisi, continuarà vigent l'any vinent. També es consolida la delegació del cobrament d'impostos en la Diputació una fórmula que, segons ha explicat Garrido, garanteix liquidesa al consistori ja que mensualment rep una bestreta fixa per part de l'organisme supramunicipal. "D'altra banda, també ens ha permès incrementar la recaptació en concepte d'IAE en prop de 150.000 euros", ha afegit l'edil.

Al 2022 l'Ajuntament també espera poder millorar el seus ingressos a través de la nova taxa aprovada aquest estiu adreçada a les companyies de subministrament de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs per la utilització privativa del domini públic. "Estem fent el padró de les empreses per començar a liquidar els rebuts corresponents", ha dit Garrido. La previsió és recaptar al voltant de 600.000 euros.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari