Els regidors d’ICV-EUiA facilitaran la investidura de M. Elena Pérez com a alcaldessa

El Ple de constitució té lloc aquest dissabte, 11 de juny, a les 12h, a la Casa de la Vila

M. Elena Pérez, candidata del PSC, adreçant-se a la militància a la seu del partit, la nit electoral

La nova Corporació es constituirà aquest dissabte, 11 de juny, en un Ple que tindrà lloc a les 12h a la Casa de la Vila. La candidata del PSC, M. Elena Pérez, serà investida alcaldessa de Montcada i Reixac amb els vots dels set regidors del seu grup. CiU, formació que tindrà cinc regidors, encara no ha fet públic el sentit dels vots que expressarà demà. “Nosaltres garantirem que la candidata socialista sigui elegida alcaldessa”, ha avançat el portaveu d’ICV-EUiA, Josep M. González, a www.laveu.cat, qui ha assegurat que encara no hi ha res decidit pel que fa un possible pacte de govern. Els ecosocialistes tindran quatre representants al Ple. A hores d’ara, el PSC manté les negociacions amb CiU i ICV-EUiA per constituir l’executiu local. Les tres forces amb menor representació, en canvi, han avançat que el seu vot serà a les seves respectives candidates. “Els tres regidors del grup votarem la candidata del PPC”, ha anunciat la cap de llista popular, Eva García. La representant de Ciutadans i única regidora, Carmen Romero, també eligirà la seva candidatura. “Nosaltres vam dir al PSC en la darrera reunió que tenim un projecte que no s’assembla al seu, per això votem la nostra pròpia candidatura, tot i donarem suport als projectes que considerem positius per al municipi”, ha indicat Romero. Des d’Esquerra també han avançat que l’alcaldable republicana, Marta Aguilar –única edil que tindrà la formació sobiranista– també donarà suport a la seva candidatura.

Demà, a la sala de Plens només es podrà assistir amb invitació. La sessió es podrà seguir en directe per un circuit de televisió intern a la sala institucional i una altra a la sala d’exposicions de la Casa de la Vila. Montcada Ràdio (104.6 fm i www.montcadaradio.com) emetrà en directe el Ple d’investidura, a partir de els 11.45h. La sessió la presidirà la Mesa d’Edat que formaran els regidors de més i menys edat –Joan Maresma, de CiU, i Marc Rodríguez, del PSC, respectivament– i la persona que actuï com a secretari. Aquests dos edils seran els primers a prendre possessió de l’acta i davant d’ells juraran o prometran el seu càrrec la resta de regidors, per ordre de proclamació de la junta electoral. A continuació, es procedirà a triar l’alcalde o alcaldessa, un procés que arrencarà amb una intervenció d’un representant de cada formació sobre l’explicació del seu vot i amb la votació secreta, regidor per regidor, de la persona que cada edil vol com a alcalde o alcaldessa –només es poden votar els caps de llista. Si en el primer recompte s’obté el mínim d’11 sufragis que donen la majoria absoluta, es proclamarà l’alcalde o alcaldessa. Si no és així, s’haurà de tornar a votar i en el cas que en la segona ronda tampoc no s’obtingui la majoria, es proclamarà batlle el candidat de la llista més votada, que en el cas de Montcada i Reixac seria M. Elena Pérez, ja que el PSC va ser el partit amb més vots a les eleccions del 22 de maig.

El pròxim Ple tindrà vuit cares noves. Per part del PSC, els nous regidors seran Jonathan Martín, Judith Mojeda i Marc Rodríguez –4, 5 i 6 de la candidatura– i acompanyaran M. Elena Pérez –membre de la corporació des del juliol del 2010– Ana Rivas (2), regidora des del 2003, i Juan Parra (3) i M. Carmen Porro (7), edils des del 1999. De CiU, les dues noves cares seran les d’Elisabet González i Daniel Moly –3 i 4 de la candidatura– que seran els companys del cap de llista, Joan Maresma (edil des del 1979) i els actuals regidors Joan Carles Paredes (2) i M. Carmen González (5), que van entrar al Ple al 2007. A la coalició ICV-EUiA no hi ha canvis i els quatre representants ecosocialistes seran Josep M. González (regidor des del 2007); Alba de Lamo –número 2 i regidora en aquest mandat i al comprès entre el 1999 i el 2003– Laura Campos (3) i Óscar Gil (4), que es van incorporar al Ple ara fa quatre anys. Del PPC, els rostres nous són els de Cristino García (2) i Pilar Gil (3), que acompanyaran Eva García, regidora des del 2000, Eva García. Carmen Romero i la formació que lidera, Ciutadans, entraran per primera vegada a la Corporació. La representant d’Esquerra continuarà sent Marta Aguilar, edil des del 2000.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari