Els regidors sortints s’acomiaden del mandat

Durant la sessió han quedat en evidència les discrepàncies en el si de la família socialista

Set dels vuit regidors sortints -Solano, Hermoso, Gonzalo, García,Gallego, Guijarro i Morral- en acabar la sessió plenària
Els regidors d'aquest mandat excepte Jordi Sánchez que no hi va poder assistir

El Ple de l’Ajuntament ha tancat el mandat comprés entre el 2007 i el 2011 amb la sessió que s’ha fet aquesta tarda a la Casa de la Vila. El plenari ha servit per acomiadar els vuit regidors que no continuen: Jordi Sánchez (Esquerra) -l’únic representant polític que no ha pogut assistir-hi per motius laborals- Teodoro García (PP), Amèlia Morral (CiU) i els socialistes Alicia Solano, Carles Guijarro, Eva Gonzalo, M. Teresa Gallego i Sergio Hermoso. Les lloances i els agraïments d’uns i altres han estat constants. L’edil popular -al consistori des del 1999- ha dit adéu “estenent la mà de l’amistat perquè no som enemics, som adversaris polítics”. Per la seva banda, Morral ha valorat “la gran quantitat de persones de tots els barris que he conegut com a regidora de Cultura”. A més dels discursos de reconeixement a la feina feta i la vàlua de les persones, durant el Ple també s’han pogut evidenciar les discrepàncies en el si de la família socialista a Montcada.

Els edils sortints del PSC han coincidit a destacar la figura de l’exalcalde socialista, César Arrizabalaga, present a la sala. “Em sento molt orgullós d’haver treballat amb ell i hem de recordar que va ser el que va fer possible el canvi i que el PSC guanyés unes eleccions municipals a la ciutat”, ha manifestat Carles Guijarro -regidor durant 20 anys- qui ha assegurat que deixa el càrrec “però no el meu compromís amb el municipi”. Per la seva banda, Eva Gonzalo -al govern municipal des del 2003- també ha tingut paraules d’agraïment per a Arrizabalaga i ha lamentat la seva marxa al capdavant de l’Ajuntament . “Vaig decidir no formar part de la darrera candidatura socialista fa un any i avui estic feliç perquè deixo de ser regidora”, ha indicat l’edil, qui ha aconsellat als regidors entrants que tinguin “ètica, moral, principis i paraula, uns termes que últimament s’han perdut en aquest consistori”. Sergio Hermoso -que s’ha endut l’ovació més llarga de la sessió plenària- ha estat l’únic edil socialista sortint que ha lloat la persona de l’exalcalde i de l’actual alcaldessa en funcions. “César, sempre t’estaré agraït pel teu ajut en uns moments difícils a la meva vida personal; M. Elena, que continuïs amb la teva gran il·lusió”, ha remarcat el regidor qui, amb 8 anys d’experiència a l’Ajuntament, ha assegurat que seguirà treballant per Montcada a través de les entitats. Solano -l’edil sortint que menys temps ha estat al consistori, des del març del 2010- també ha tingut paraules d’agraïment per a alguns companys del grup municipal com Guijarro, Gonzalo i Arrizabalaga, i per als treballadors de l’Ajuntament: “He aprés molt, són persones que s’estimen la feina que fan”. D’altra banda, Teresa Gallego, que va entrar en aquest mandat, ha fet un valoració personal del seu pas pel consistori, remarcant que “encara queda molta feina a fer per aconseguir la igualtat entre homes i dones”. Gallego ha estat l’últim any de baixa a causa d’un accident de trànsit.

L’alcaldessa en funcions, M. Elena Pérez (PSC), ha tancat el Ple agraint la feina feta de tots els edils sortints i ha demanat “treballar per la ciutat amb passió” als edils que prendran possessió del seu càrrec el pròxim dissabte en la sessió d’investidura i constitució del nou consistori. Respecte a les intervencions dels seus companys de partit, Pérez ha comentat que no comparteix “el contingut ni el to d’alguns discursos” i ha encoratjat tothom a intentar recuperar a les eleccions del 2015 un índex de participació superior al 50%.

Mentre se celebrava la darrera sessió plenària de l’actual mandat, un grup de veïns vinculats al moviment dels indignats va protagonitzar una cassolada davant de la Casa de la Vila, a la qual es van afegir pares, mares i alumnes de l’escola Reixac amb pancartes contra la supressió de la sisena hora lectiva decretada pel govern de la Generalitat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari