Els representants polítics valoren els resultats del 9-M

L’alcalde César Arrizabalaga es felicita pels bons resultats obtinguts tant a nivell general com local

El primer secretari del PSC a Montcada i alcalde del municipi, César Arrizabalaga, s’ha felicitat pels resultats del seu partit tant a l’àmbit estatal com al local, on ha superat els 9.000 vots. “Han estat unes eleccions molt renyides, sobretot pel clima de confrontació i la visceralitat que ha emprat el PP cap al govern”, ha dit l’edil, qui opina que l’electorat ha sabut valorar les polítiques socials que ha endegat el PSOE. Arrizabalaga també ha tingut paraules de record per a l’exregidor Isaias Carrasco, assassinat per ETA a Mondragon el passat divendres.

La regidora i portaveu del PP a l’Ajuntament, Eva Garcia, ha agraït el suport del seu electorat al municipi, ja que la formació ha pujat en percentatge de vot respecte al 2004. Quant a la victòria socialista, García l’ha atribuïda a “la campanya destructiva que han fet el PSOE, el PSC i CiU contra el PP”. En opinió de la regidora, el PSC no ha pujat per mèrits propis, sinó que ha sumat els sufragis dels votants descontents d’ICV-EuiA i Esquerra.

Joan Carles Paredes, president de CDC a Montcada i portaveu de CiU a l’Ajuntament, ha valorat molt positivament que CiU s’hagi mantingut amb força enmig de la forta bipolarització en què s’ha desenvolupat la campanya. “Ens mantenim –ha dit– com un punt central de la política espanyola; hauran de comptar amb nosaltres, el que vol dir que Catalunya està en bones mans”.

El candidat número 3 de la llista d’ICV-EuiA per Barcelona al Congrés, Joan Josep Nuet, no ha pogut aconseguir l’acta de diputat i, per tant, continuarà com a senador de la coalició Entesa Catalana durant tres anys més. “Felicitem el PSOE per la seva victòria i sobretot celebrem que el PP no hagi tornat al govern”, ha dit Nuet tot afegint que el seu partit ha patit les conseqüències d’una campanya bipolaritzada i, per això, no ha pogut augmentar el seu percentatge de vot.

En nom d’Esquerra, el responsable de la formació al municipi i regidor a l’Ajuntament, Jordi Sánchez, també considera que el model bipartidista ha afectat negativament el seu partit. “Ens ha perjudicat en el nombre de vots, de percentatge i, òbviament de diputats”, ha dit. No obstant això, Sánchez ha agraït el suport rebut per Esquerra a Montcada i Reixac i ha destacat la tranquil•litat amb què s’ha desenvolupat la jornada electoral.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari