Els sindicats adverteixen que passaran a la mobilització si no hi ha avenços

Critiquen la falta de coordinació entre el Ministeri d’Indústria i la Generalitat

Aquest dilluns s'ha celebrat la quarta reunió de la taula de reindustrialització
Sigen-Usoc

La quarta reunió de la taula de reindustrializació ha evidenciat diferències de criteri entre la part sindical i el Ministeri d’Indústria, la Generalitat i Nissan. «No hi ha avenços en els darrers mesos i notem descoordinació en el procés», ha expressat el president del comitè d’empresa de la planta de Montcada, Diego Belmonte (Sigen-USOC), qui critica que apareguin als mitjans de comunicació diferents informacions abans d’oficialitzar-les a la taula. El Ministeri ha adjudicat a la consultora financera KPMG l’avaluació dels projectes que permetin reactivar les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada.

Els sindicats s’han marcat el 31 de març com a data límit per a la presentació dels projectes industrials. Prèviament, el 22 de febrer està prevista la cinquena reunió de la taula. Els projectes plantejats fins ara són plantes de bateries, ensamblatge de vehicles i ‘hub’ d’electromobilitat. La nova consultora intermediària haurà d’establir el desenvolupament del quadern de venda de les plantes, fer la prospecció d’inversors i projectes viables de compra i l’anàlisi de cadascuna de les empreses interessades en la reindustrialització.

«Entenem que la reindustrialització no és senzilla, però el conflicte de Nissan no està tancat i continuarà fins aconseguir una proposta viable. No ens quedarem aturats esperant si no veiem avenços significatius», han alertat des de CCOO.

A 11 mesos per al tancament definitiu de les plantes a Barcelona de la marca nipona, el futur dels 3.000 treballadors penja d’un fil. La taula de negociació es va crear al mes de setembre passat. «Tenim la sensació que després de cada reunió és un tornar a començar», ha lamentat Belmonte, qui demana que s’agiliti i es concreti quines són les empreses interessades en el pla de reindustrialització.

Si en la propera reunió del 22 de febrer, els sindicats no veuen avenços han anunciat que optaran per les mobilitzacions. «Davant la parsimònia, no podem estar callats i silenciar un conflicte que afecta més de 3.000 famílies», ha conclòs el president del comitè d’empresa de la planta de Montcada.

Deixa un comentari