Els sindicats de TMB convocaran demà amb tota probabilitat vaga indefinida

La Generalitat ha dictat que s’haurà de garantir el 50% del servei en totes les línies

El Departament de Treball ha dictat els serveis mínims que s’han de garantir en la convocatòria per part dels sindicats CGT i ACTUB d’una vaga indefinida dels conductors d’autobusos a partir de demà. Els sindicats reclamen, entre d’altres millores, tenir dos dies de descans setmanal. En concret els dies feiners s’hauran de garantir el 50% del servei en totes les línies en les hores punta, és a dir de 6.30 a 9.30h i de 17 a 20h. La resta del dia s’ha de garantir el 25% del servei. Dissabtes, diumenges i festius, s’ha de garantir el 50% de serveis en totes les línies entre 10.30 i 13.30h i de 17.30 a 20.30h. Els autobusos de TMB que passen per Montcada corresponen a les línies 96, 103, 155 i 156.

L’ordre de Treball especifica que l’hora d’inici dels serveis mínims és quan els autobusos han de començar efectivament el servei als terminals de les línies, no l’hora en què han de sortir de les cotxeres. També preveu que funcionin al 100% els futurs serveis especials substitutoris de talls de línies de metro per obres.

Tot i que avui continua obert el procés de mediació impulsat pel Departament de Treball per trobar una sortida negociada al conflicte, sembla inevitable la convocatòria de vaga, segons han explicat fonts del comitè d’empresa de TMB. De fet, l’assemblea de demà mateix decidirà si s’accepten les condicions de l’empresa, si s’aposta per continuar negociant o si es radicalitza la protesta i es converteix en indefinida.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari