Els tècnics fan una valoració positiva del desenvolupament de la campanya de compostadors

Una vintena de veïns de Montcada estan processant compost orgànic a casa

Els participants a la campanya d’ús de compostadors que coordinen el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i l’Entitat del Medi Ambient han puntuat el desenvolupament de la campanya amb un 8,8, segons han informat els responsables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que estan fent les visites als veïns de Montcada i Reixac. Després de fer una tres trobades amb els veïns, els 25 participants que actualment tenen un d’aquest aparell a casa han puntuat força bé el funcionament del compostador, l’atenció rebuda pels tècnics i també han mostrat bones expectatives sobre el funcionament futur de l’aparell.

Segons les dades aportades per l’Entitat del Medi Ambient, un 76% dels compostadors visitats tenen el procés de producció força actiu, amb temperatures superiores als 5 graus. Un 85% dels aparells trituren les restes que aboquen als compostadors fins a unes mides bones i aquests valors, segons els tècnics, contrasten amb els de les visites anteriors, en què aquest procés encara no estava ben assumit. La campanya 2007 d’ús de compostadors va començar a final d’abril i d’aquí a uns mesos es tornarà a fer una altra visita per comprovar el nivell del compost que estan elaborant els veïns de Montcada i Reixac.

La campanya consisteix a fer diverses visites amb els veïns per tal de comprovar si l’aparell està ben instal·lat i en ple funcionament. El 28 d’abril es va fer una sessió de preparació per als participants a la Casa de les Aigües (a la imatge, dos dels participants), a càrrec de tècnics de l’Entitat del Medi Ambient. Fa dos anys que un altre grup d’una vintena de persones ja fa servir compostadors a casa, en una primera campanya organitzada per l’Ajuntament i l’Entitat del Medi Ambient.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari