Els treballadors del servei de neteja convoquen una vaga el 22 de desembre

Reclamen millores salarials i mesures de conciliació familiar en la negociació del nou conveni col·lectiu

Un treballador de FCC, fent el servei de recollida de residus aquest matí al passeig Jaume I
Laura Grau

El comitè d’empresa de Fomento de Contratas i Construcciones (FCC) a Montcada i Reixac ha convocat una vaga del servei de neteja viària i recollida d’escombraries el 22 de desembre per reclamar millores salarials i socials. La plantilla, formada per una cinquantena de treballadors, ha acordat aquesta mesura “davant la intransigència de l’empresa en les negociacions del conveni col·lectiu”, segons explica en un comunicat.

Segons Carlos Blasco, del comitè, l’empresa s’havia compromès a incrementar sous si aconseguia que l’Ajuntament prorrogués per un any més el contracte del servei. “FCC ha aconseguit la pròrroga, però, en canvi, no ha adequat els salaris a l’augment de l’IPC ni tampoc ha aplicat les mesures que demanem per afavorir la conciliació familiar”, ha explicat Blasco.

El comitè també demana la mediació de l’Ajuntament de Montcada per desbloquejar el conflicte. “Hem sol·licitat una reunió a tres bandes, treballadors, consistori i empresa, però, de moment, cap de les dues parts respon”, ha criticat Javier Ríos, del comitè, qui ha anunciat que una representació de la plantilla assistirà al Ple ordinari d’aquest dijous per traslladar-hi les seves reivindicacions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari