Els veïns de l’Estany de Gallecs ja són titulars de les seves propietats

Fins fa poc, com a propietari dels terrenys figurava l’Institut Català del Sòl, que va assumir-ne la titularitat al 1980

Les obres d’urbanització de l'Estany de Gallecs tenen un cost de 2,2 milions d'euros que són assumits pel veïnal
Arxiu/Pilar Abián

Més de la meitat de les parcel·les de l’Estany de Gallecs figuraven com a propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), organisme que va assumir-ne la titularitat al 1980. Anteriorment, en època franquista eren propietat de l’Instituto Nacional de la Vivienda. Els veïns feia més de 50 anys que esperaven que es fes efectiu el traspàs de la titularitat. Aquesta urbanització de Montcada i Reixac formava part d’un projecte urbanístic dels anys setanta que pretenia descongestionar la conurbació de Barcelona, però no va reeixir i va ser anul·lat.

Aquest pas és molt important i esperat pel veïnat de l’Estany de Gallecs, les persones propietàries ja poden obtenir una còpia de l’escriptura al seu nom i si ho necessiten, podran demanar una hipoteca amb l’aval de la parcel·la; alguns dels propietaris estaven esperant aquest moment per assumir la seva part del cost d’urbanització del sector, actualment en marxa”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

Els veïns feia més de 50 anys que esperaven que es fes efectiu el traspàs de la titularitat

Aquest procés va començar amb el compromís de l’Incasòl de no reclamar cap dret sobre la propietat del veïnat. Sánchez ha indicat que el camí fins a aconseguir el registre de les parcel·les ha estat complicat, perquè s’han hagut de resoldre qüestions vinculades a la superfície de cada parcel·la, la identificació dels espais destinats a serveis de subministrament o dels límits, entre altres qüestions.

D’altra banda, les obres d’urbanització continuen avançant, uns treballs, valorats en 2,2 milions d’euros, que ha d’assumir la seixantena de persones propietàries. Es preveu que les obres estiguin enllestides abans de l’estiu del 2023.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari