Els veïns del Bosc d’en Vilaró inicien una campanya de signatures per reclamar que es legalitzi la urbanització

La presència dels afectats és contínua a tots els actes públics que es fan a la localitat i també al mercat dels dimecres on cada setmana instal·len una parada

Veïns del Bosc d'en Vilaró, amb els fulls de recollida de signatures
Pilar Abián
Els veïns del Bosc d'en Vilaró defensen la continuïtat de les seves vivendes a la urbanització situada a la Serralada de Marina

Des que el Ple va aprovar a final de juliol el pla de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que preveu una extinció diferida de la urbanització –ubicada en sòl forestal en plena serralada de Marina, entre Montcada i Reixac i Badalona–, els veïns del Bosc d’en Vilaró aprofiten els actes públics que es fan a la localitat per reivindicar la legalització del sector. Vestits amb una samarreta taronja amb el lema ‘Bosc d’en Vilaró en lluita’ i coincidint amb la Pink Run MiR pel càncer de mama un grup d’afectats va estar recollint signatures de suport a les seves demandes. En paral·lel, representants dels veïns estan mantenint reunions amb els partits polítics per demanar-los que facin marxa enrere en l’aplicació del Pla de l’AMB que va ser aprovat en fase inicial i que ara s’ha de tornar a dur a Ple per a la seva aprovació provisional, un cop valorades les al·legacions que s’hi han presentat.

 

Demandes veïnals

El Bosc d’en Vilaró compta amb 270 parcel·les i 206 habitatges i una població aproximada de 500 veïns. Malgrat que la legislació urbanística mai no ha permès la seva legalització, els residents es queixen de la permissivitat que hi ha hagut durant més de 50 anys per part de l’Ajuntament i d’altres administracions davant del creixement de la urbanització i es consideren víctimes d’aquesta inacció. “No som il·legals, som persones que portem dècades demanant que es regularització la nostra situació i que paguem els nostres impostos, igual que la resta”, es lamenta el col·lectiu que, alhora, reclama millores a la urbanització, força degradada. El consistori, però, manté que es troba lligat de peus i mans per donar cap permís d’obres o fer intervencions a la via pública precisament perquè es tracta d’un espai forestal i sosté que l’única via per poder intervenir és fent efectiu el Pla de l’AMB.

La indignació veïnal ha provocat moments de tensió entre els representants del govern i alguns del afectats, fins al punt que l’executiu va fer divendres una nota de premsa en què expressava el seu suport a l’alcaldessa davant les amenaces personals rebudes. Aquest comunicat ha causat malestar entre l’AV i el veïnat, entenent que s’ha aprofitat una suposada actuació individual per desacreditar tot el col·lectiu. “Des de la indignació que sentim, demanem amb respecte i educació conservar les nostres cases que han estat fetes amb molt de sacrifici, perquè la majoria som gent treballadora; volem que es resolgui la nostra situació des del diàleg amb els polítics i sense enfrontaments”, manifestaven els veïns que ahir van fer acte de presència a la Pink Run MiR.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari