Els veïns es mobilitzen per ‘una muntanyeta digna’

Unes 200 persones s’han manifestat perquè comencin les millores del Pla Integral del sector

Els manifestants, amb la pancarta reivindicant una muntanyeta digna
Silvia Díaz
Els comerços han tancat com a mostra de suport a la manifestació per la muntanyeta
Al llarg del recorregut, els manifestants han animat la gent que era a casa a sumar-s'hi
El president de l'AV, José Luis Conejero, es dirigeix als assistents a la plaça del Bosc

Els veïns de Can Sant Joan –de la part alta i la part baixa– s’han manifestat aquest dimecres, 22 de febrer, per exigir la dignificació de la muntanyeta, convocats per l’AV del barri. Les reclamacions han estat a l’Ajuntament, com a administració responsable del manteniment i millora de la zona, i a la Generalitat, per tal que es faci realitat el Pla d’Intervenció Integral del sector que el govern autonòmic va incorporar a la Llei de barris del 2008. El mal estat dels carrers, la manca de manteniment, la brutícia, el mal estat dels solars i les barreres arquitectòniques són els principals motius de queixa. “Porto més de 30 anys vivint aquí i no s’ha fet res, el barri està en molt mal estat i no s’hi ha volgut invertir”, ha dit María Aranda, veïna del carrer Pont que ha assistit a la mobilització. Ana Carretero, membre de la comissió de seguiment del Pla Integral, ha participat a l’acte i ha dit que “tot i que ara sembla que el govern local té més voluntat d’avançar, ens hem de mobilitzar perquè no s’ha fet res”.

Unes 200 persones han pres part a la manifestació, un centenar de les quals ha començat al principi, al carrer Cimal –la zona més elevada del barri– i la resta s’ha anat incorporant al llarg del recorregut perquè, tal i com han reconegut els veïns, per a molta gent, especialment les persones grans, se’ls fa gairebé impossible pujar fins a dalt donades les dificultats de mobilitat que presenta el barri. L’itinerari ha arrencat al mirador de les cultures i ha continuat pels carrers del Bosc, Triangle, Diagonal, Bateria, Masia i Reixagó, fins a la plaça del Bosc, on el president de l’AV, José Luis Conejero, ha mostrat la seva satisfacció per la participació a la manifestació. “Ens hem mobilitzat veïns de dalt i de baix, això demostra que estem junts i que som el mateix barri”, ha dit. L’associació de comerciants de Can Sant Joan ha donat suport a la convocatòria i bona part dels establiments del barri ha tancat cap a les 19.30h.

En declaracions a www.laveu.cat, Conejero ha manifestat que l’AV negociarà amb l’Ajuntament les millores –el consistori ha anunciat que vol consensuar les inversions per al 2012 amb el veïnat– però opina que hi ha qüestions, com la neteja dels solars, que es poden fer de forma immediata. “Els solars buits són un niu de brutícia i aquí l’Ajuntament hi pot actuar ràpid, netejant els que són de la seva propietat i forçant els propietaris de la resta a que els condicionin”, ha dit el representant veïnal, qui ha avançat que l’AV ha consensuat amb els veïns les actuacions que considera prioritàries, com arranjar 100 metres del carrer Triangle que estan en mal estat, fer un tram d’escales mecàniques i construir una rotonda al carrer Pont. Conejero ha manifestat que l’AV donarà un marge de temps al consistori perquè comencin les millores abans de plantejar una nova mobilització.

A la manifestació d’aquest dimecres han pres part els regidors d’ICV-EUiA José María González i Óscar Gil. González ha dit que “urgeix tirar endavant les millores de la muntanyeta” i ha avançat que el Ple de febrer, que tindrà lloc aquest dijous, 23 de febrer, aprovarà definitivament els pressupostos municipals per al 2012 i contemplen una partida de 500.000 euros per a la muntanyeta. “El govern local ha decidit avançar els diners que li correspondrien aportar a l’administració local i a la Generalitat, sembla que hi ha voluntat d’invertir aquest any al sector, esperem que es faci realitat”, ha dit González, portaveu del grup municipal ecosocialista.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari