En els darrers tres mesos l’Ajuntament ha intervingut per retirar prop d’una seixantena d’abocaments

La majoria han estat localitzats i denunciats pels agents cívics i la Policia Local i netejats per la Brigada

Uns dels abocaments localitzat en un espai natural del municipi
Premsa Ajuntament

Segons ha fet públic l’Ajuntament, la Regidoria de Medi Ambient ha intervingut en una seixantena d’abocaments al municipi des de començament d’any. La gran majoria han estat localitzats a camins, via pública i vorals de carreteres gràcies als agents cívics que estan fent tasques d’inspecció per tot el municipi, en coordinació amb la Policia Local, i ja han estat netejats pels operaris de la Brigada Municipal. En el cas dels abocaments ubicats a solars particulars, es comprova la titularitat del terreny i s’obre un expedient administratiu contra la propietat perquè retiri el material o la runa dipositada, ja que la legislació vigent estableix que aquesta és la que té l’obligació de mantenir-lo en les condicions de salubritat adequades.

El principal problema del nostre municipi a l’hora de lluitar contra els abocaments il·legals és la seva gran extensió, per aquest motiu és molt important el treball dels agents cívics, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA). Actualment quatre persones, per mitjà d’un pla d’ocupació de quatre mesos, fan feines de vigilants i informadors sobre el terreny, especialment a les zones rústiques. El nostre equip de govern aposta per tenir el territori i l’entorn natural net”, ha afegit l’edil tot valorant positivament la tasca dels agents.

A les zones on els abocaments són recurrents s’estudia la possibilitat de restringir-ne l’accés. Durant l’any 2016 es van realitzar dos tancaments de camins per aquest motiu i enguany ja s’han tancat un, a la zona de Can Tapioles. Les sancions previstes que poden imposar les administracions locals amb menys de 50.000 habitants –com és el cas de Montcada i Reixac- en cas d’agafar in fraganti a l’autor o autors dels abocaments, van des dels 120 fins als 30.000 euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari