En marxa les obres per convertir la Casa Larratea en un centre de creació artística

Els reptes principals del projecte són conservar el màxim d’elements originals i fer un equipament funcional i accessible

La Casa Larratea és un edifici inclòs al Catàleg del Patrimoni de Montcada i Reixac
Mario Manzano
L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme, parlant amb tècnics durant la visita d'obres a la Casa Larratea

Conservar el màxim d’elements originals i fer un equipament funcional i accessible són els principals reptes de la reforma de la Casa Larratea, que va començar a mitjan de desembre i s’allargarà fins a la tardor. L’edifici, d’estil neoclàssic i elements modernistes (1899), està inclòs en el Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac i és obra de l’arquitecte Antoni Maria Gallissa. “Estem contents que les obres estiguin en marxa perquè no només serviran per recuperar un element patrimonial, sinó també per rescatar la memòria popular durant el temps que va funcionar com a cerveseria d’hivern”, ha dit l’alcaldessa Laura Campos (ECP) aquest matí en la primera visita d’obres.

“Les obres no només serviran per recuperar un element patrimonial, sinó també per rescatar la memòria popular durant el temps que va funcionar com a cerveseria d’hivern”

Laura Campos, Alcaldessa

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha destacat l’esforç de l’Ajuntament i l’AMB “per rehabilitar un edifici històric i i posar-lo al servei de la ciutadania, convertint-lo en un centre de creació artística i un referent metropolità”.

‘Apostem per rehabilitar l’edifici i posar-lo al servei de la ciutadania, convertint-lo en un centre de creació artística i un referent metropolità”

Jordi Sánchez, regidor d’Urbanisme

Segons Albert Gassull, director de serveis d’espai públic de l’AMB, en primer lloc es reformarà l’escala per instal·lar-hi un elevador que connecti la planta baixa des del carrer Montiu. Després, es generaran passos en una paret mestra per adaptar la distribució interior als nous usos.

Altres actuacions

Montcada també ha aconseguit una subvenció per reformar el jardí romàntic de la Casa de les Aigües i l’entorn del Rec Comtal, a tocar del Casal de Gent Gran Casa de la Mina, afectat per un problema d’inundacions. Les obres permetran millorar els accessos i també la seguretat, mitjançant la instal·lació d’elements de protecció i drenatge, a més d’eixamplar la connexió amb la futura escola bressol d’El Viver. La previsió és que l’actuació estigui enllestida el maig de 2023.

Les tres intervencions tenen un pressupost d’1,4 milions d’euros que assumeixen les dues administracions i que també inclou una aportació del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que entrega la Unió Europea amb l’objectiu de contribuir al finançament d’actuacions orientades a la cohesió econòmica, social i territorial.

Deixa un comentari